Slovenija
33 ogledov

Popovič spoznan za krivega

Boris Popovič
1/5
Nataša Čepar
Sodišče je v zadevi Srmin razglasilo sodbo in vse tri obtožene, Borisa Popoviča, Sabino Mozetič in Rajka Srednika spoznalo za krive.

Sodnica je Borisu Popoviču izrekla triletno zaporno kazen in dveletno prepoved opravljanja javne funkcije. Direktorici koprske občinske uprave in predstavnici lokalne skupnosti v Luki Koper Sabini Mozetič in cenilcu Rajku Sredniku je bila izrečena kazen enega leta zapora in dveh let prepovedi opravljanja poklica. 

Popovič je sodbo komentiral z besedami: "Po 12 letih so se me želeli rešiti. Sojenje je bilo nepošteno. Boril se bom do konca." "Sramota. Smo ponosni Koprčani. Veliko smo naredili in imamo pomembne načrte za naprej," je dodal. "Absurd, da smo hoteli škoditi občini. Zakaj bi Sermingu hotel pridobiti koristi. So nasprotna politična opcija. Brat direktorja Serminga je bil še nedavno predsednik okrožnega sodišča. Kako bi bil z njim povezan? Na Sermingu smo dosegli najvišjo možno ceno."

"Slovenija je na psu. Zaradi tega, kar se dogaja, tonemo vsi. Čas je, da gremo na cesto in menjamo vse," je ogorčen Popovič. Napovedal je, da bo na prihajajočih lokalnih volitvah kandidiral, a ne ve še, ali v Kopru ali Piranu. 

Popovič se je obregnil tudi ob sodnico. Kot je dejal, je njena najboljša prijateljica Polka Bošković, "ki je hotela vse posle na občini in je želela kandidirati za županjo". Popovič jo je označil za izjemno pristransko in nastrojeno proti njemu ter pribil: "Slovenijo vodi mafija".

Tožilka verjela v obsodilno sodbo

Tožilka Janja Hvala je dejala, da so bili dokazi tako trdni, da je ves čas verjela v obsodilno sodbo. Glede obrazložitve sodbe pa je dejala, da je bila fantastična. Med glavnimi razlogi za obsodbo je omenila, da je bil razpis pisan na kožo Serminga ter da sta cenilec in občina delala v njihov prid, pri čemer cenilec ni opravil niti cenitve. 

Sodba je nepravnomočna.

Komentarjev 24
  • mph 12:22 12.april 2014.

    Ha, ha, ...kot, da sem jaz napisal zgoraj. Točno to rad pogosto rečem, če ne bi bil tak "bedak" in če bi bil malo manj aroganten, bi zbral čez 90% glasov. :-)

  • dragec 11:42 12.april 2014.

    IN ON BO KANDIDAT NA LOKALNIH VOLITVAH??????

  • marko 10:50 12.april 2014.

    Popoviča v Kopru spoštujejo in ga bodo spet volili 70% volilco,res ima prevelik gobec res je diktator samo če ne bi bil tak kreten kot je koper bi bil še danes prčvarnik,obsodili so ga za banalno zadevo brez podlage in ...prikaži več zato bo sodba padla na višjem sodišču , nekaterim on ne paše ker je to on z dvogneno glavo in ne posluša druge zna samo pluvat .samo on bo na županskem stolčku še dolga leta,,to je moje mišlenje.