Slovenija
10 ogledov

Popovič: Zasipavamo za nova parkirišča

Ob koprski tržnici bodo z zasipavanjem terena zagotovili dodatna brezplačna park Žurnal24 main
Z začetkom gradnje Levjega gradu bo brezplačnih parkirišč v Kopru še manj; kje bodo nadomestna?
"Zaradi začetka prve faze gradnje Levjega gradu (nasproti Banke Koper, kjer je zdaj makadamsko parkirišče, na katerem je prostora za več sto avtomobilov, op. p.) in preden bomo končali predvidene garažne hiše, ki bodo ta prostor nadomestile, bomo zagotovili nadomestna začasna brezplačna parkirišča. Zato prav te dni zasipavamo teren pri makadamskem parkirišču pri tržnici, tam bomo tako pridobili dodatnih od sto do dvesto parkirišč; brezplačnemu parkiranju bo namenjeno tudi dosedanje peščeno nogometno igrišče za mestnim stadionom," napoveduje koprski župan Boris Popovič.

To bodo začasna parkirišča, ki jih bodo po njegovih besedah nadomestile parkirne hiše. "Pogodbo o začetku gradnje garažne hiše v središču Kopra, kjer je včasih stala osnovna šola, bom podpisal prihodnji teden. Garažna hiša bo imela pet nadstropij in na vrhu tudi stanovanja," napoveduje župan. Očitke, da so nekatere prometne rešitve nedomišljene, na primer tri spremembe prometne ureditve na Cesti 15. maja, zavrača. "Vse spremembe so premišljene in so nastale na temelju potreb," dodaja.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.