Slovenija
256 ogledov

Poravnavajo se že sedem let

Jure Lukaščik že sedem let išče zadoščenje na sodišču, saj naj bi ga na MOC, kot Žurnal24 main
Spor. Jure Lukaščik toži Mestno občino Celje.

"Prepovedali so mi vstop na občino in javno oblatili moje ime. Za to se mi je prejšnji minister Gregor Virant celo opravičil, občina nikoli," pravi Jure Lukaščik, diplomirani plesalec in koreograf, ki je zaradi nerazumevanja Mestne občine Celje (MOC), kot dodaja, znova prestopil prag sodišča.

Občini očita med drugim nezakonito porabo javnega denarja, ki ga je delila prek razpisov. MOC in župana Bojana Šrota toži za odškodnino, poravnava pa tudi v petem poskusu ni uspela. "MOC je sama že petič predlagala poravnavo, a nikoli povedala, na kakšen način. Sam sem utrpel veliko duševnih bolečin, najhuje pa je, da so mi onemogočili delati, saj sem leta 2007 ostal tudi brez statusa," razlaga Lukaščik.

Cigler: Lukaščik je vzkipljiv
Sodnico je na zadnji obravnavi zanimalo predvsem, kako je MOC prepovedala vstop Lukaščiku, na kar sta MOC opozorila tako upravna inšpekcija kot varuh človekovih pravic. Na sodišču so se zato znašli tudi Aleš Vrečko, Željko Cigler, Vlado Kožel in direktorica občinske uprave Tina Kramer. "Lukaščik ima poseben način komuniciranja, je vzkipljiv in žaljiv," je sodnici pojasnjeval Cigler, enako pa so zatrjevali tudi drugi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.