Slovenija
34 ogledov

Poravnave z Guzejem ne bo

(Foto: Dejan Mijovič) Žurnal24 main
Programski svet Radiotelevizije Slovenija (RTVS) je zavrnil predlog sodne poravnave med zavodom in v. d. generalnega direktorja zavoda Antonom Guzejem.

Ugotovili so še, da programski svet v prejšnjem sklicu ni nikoli obravnaval aneksa 1 k pogodbi o zaposlitvi v. d. generalnega direktorja Antona Guzeja.

Predlog sodne poravnave so pripravili na dveh sestankih med predsednikom programskega sveta zavoda Jernejem Pikalom, nedavno imenovanim generalnim direktorjem zavoda, čigar imenovanje so zaradi pritožbe Guzeja ustavili, Markom Fillijem, predstavniki pravne službe RTVS, Guzejem in njegovimi pravnimi zastopniki.

Predlog poravnave je predvidel, da Guzej s 1. avgustom letos odstopi od tožbe, ki jo je vložil na imenovanje Fillija na mesto generalnega direktorja, Guzeju bi potem pripadala pogodba o zaposlitvi na RTVS za eno leto, pri čemer bi bil uvrščen v 55. plačni razred. Predlagano pa je bilo tudi, da ob tem Guzej prejme 12 mesečnih plač oziroma 72 tisoč evrov nagrade za uspešno vodenje projekta svetovnega prvenstva v nogometu.

Neskladno z zakonodajo
Kot smo že poročali, je nadzorni svet ob pregledu pogodb o zaposlitvi in aneksov k pogodbam vodstvenih delavcev na zavodu ugotovil, da pogodbe niso bile sklenjene v skladu z zakonodajo. Gre za pogodbe v. d. generalnega direktorja zavoda Guzeja, nekdanjega v. d. direktorja Radia Slovenija Vinka Vasleta in v. d. direktorja Televizije Slovenija Jožeta Možine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.