Slovenija
125 ogledov

Poroka v skladišču soli

Poroka Janez Mužič
Monfort. Obalne galerije zanikajo, da ekstempore prestavljajo zaradi VIP-poroke.

Portorož. “Ne gre za prvi primer, da smo naše razstavne prostore oddali v komercialne namene. Res pa je, da bo tukaj prvič poroka,” pravi Toni Biloslav, ravnatelj Obalnih galerij (OG) Piran. Prihodnjo soboto se bo namreč v nekdanjem skladišču soli Monfort v Portorožu poročila hčerka znanega arhitekta Borisa Podrecce – Sofia. Dogodku bo prisostvovalo več kot sto svatov. Biloslav pa zanika, da bi zaradi tega dogodka prestavili mednarodni slikarski ekstempore, ki je bil sicer tradicionalno v začetku septembra.

Cena najema skrivnost

Ali bi nekdanje skladišče Monfort, ki ga upravljajo OG Piran, lahko najel kdorkoli za svojo poroko? “Seveda, če je prosto. Edina omejitev je, da to ne bi ogrožalo razstave, ki bi bila ravno tedaj na ogled,” odgovarja Biloslav. Cene za najem razstavnih prostorov pa ne želi razkriti. “Gre za poslovno skrivnost,” pravi.

Prestavitev želja šol

“Ni prvič, da prestavljamo začetek ekstempora. Tokrat so nas za to prosile šole, s katerimi sodelujemo pri organizaciji otroških delavnic. Zaradi začetka šolskega leta bi bilo preveč stvari na kupu,” pojasnjuje Biloslav. Piranski ekstempore se bo tako letos začel 10. septembra in bo kot običajno trajal en teden. V sklopu spremljajočega programa pa bodo imeli prireditve vse do vključno začetka oktobra

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.