Slovenija
7 ogledov

Portal, kjer je na prvem mestu uporabnik

Vabljeni na zurnal24.si/beta. Žurnal24 main
Na naslovu www.zurnal24.si/beta si lahko ogledate testno verzijo prenovljenega portala zurnal24.si. Kot boste že na prvi pogled opazili, smo za vas pripravili številne novosti.

Za spletnim portalom zurnal24.si sta dve uspešni leti, zato bi se vam radi zahvalili za čas, ki sta ga prebili na naši internetni strani. Ker bi vam tudi v prihodnje radi postregli s še več zanimivimi novicami, kvizi in posebnimi vsebinami, smo se odločili za korenite spremembe.

Brez "scrollanja"
Eno od njih boste opazili že na prvi pogled. Naslovnice zurnal24.si so brez drsnika (no scroll), kar pomeni, da boste takoj in brez iskanja po strani videli najnovejše in najpomembnejše informacije. Glede na ločljivost vašega zaslona se vam bo količina podanih informacij avtomatično prilagajala. Ker želimo, da o določeni temi izveste čim več, drsnik ohranjamo v člankih, katerih dolžine ne bomo omejevali. Tudi našemu zaščitnemu znaku – slikovni navigaciji – se ne bomo odpovedali, saj predstavlja prvo vodilo po naših novicah in rubrikah.

Vsebine, prilagojene vašemu brskanju. © Novi zurnal24.si

 
Dobili boste, kar si želite
Na spletnem portalu zurnal24.si vas želimo razumeti bolje. Zato uvajamo personalizacijo vsebin . Gre za inovacijo, ki bo del vsebin našega portala samodejno prilagodila vsakemu uporabniku posebej. Medtem ko boste brali novice, komentirali, glasovali oziroma opravljali katero koli od številnih aktivnosti, ki jih bo naš portal omogočal, se bo portal na podlagi semantične analize učil, katere teme vas zanimajo. Na podlagi zbranih informacij vam bo portal čez nekaj časa predlagal vsebine, ki vas utegnejo zanimati. V okvirčku Vsebine, ki vas utegnejo zanimati, se vam bodo prikazovali članki, izračunani na podlagi semantične analize vašega obnašanja na portalu.

Pri tem se zavezujemo, da podatkov, ki vas lahko osebno identificirajo, ne bomo nikoli posredovali tretji osebi. Podatke o interesih naših uporabnikov bomo uporabili zgolj za namen prikazovanja bolj relevantnih vsebin in za potrebe statistične obdelave.

 

Vabljeni na novi portal

Obiščite spletni naslov
http://www.zurnal24.si/beta

in testirajte naš novi portal. Vabimo vas, da predloge o izboljšavah in pripombe javite na naslov bugi@zurnal24.si.

Različni pogledi na novice
Želimo vam podajati celovite zgodbe, tako v besedi, videu in fotografiji, kar bomo dosegli z novim načinom prikazovanja člankov – z zavihki , kjer hitro lahko preklapljate med tekstovnim, slikovnim ali video pogledom znotraj enega članka. Članki tako ne bodo predstavljali le tekstovnih informacij s povezavami na galerije ali video, temveč bodo prikazani kot celota, ki vam bo odslej ponujala enostavno preklapljanje med različnimi vsebinami iste novice. Če ima novica poleg besedila vnešeno fotogalerijo ali videoposnetek, enostavno preklopite pogled.

Lažje iskanje novic

S klikom na vrteči globus v zgornjem desnem kotu boste spremenili pogled na novice. S to funkcijo lahko vsebine že z enim klikom razvrstite po kategorijah. Če vas na primer zanimajo le videoposnetki, vam bomo postregli le z videi. S klikom na vrteči globus tako lahko hitro dostopate do galerij, videov in ostalih vsebin na portalu.

Enotna spletna identifikacija Open ID
OpenID vam omogoča registracijo na portalu brez potrebe po ustvarjanju novega uporabniškega računa. Uporabite lahko kar obstoječega, ki ga imate pri enem od OpenID ponudnikov. Tako boste prihranili čas in si vam ne bo treba zapomniti ducatov različnih uporabniških imen in gesel. Tako lahko uporabite enotno uporabniško ime, ki ste si ga že ustvarili npr. na Googlu, Yahooju, MySpaceu, Facebooku, Flickerju ali na svojem Wordpress blogu – in se z njim prijavite na zurnal24.si.

 

Obdobje testiranja

Nekatere rubrike in podrubrike se bodo še spreminjale in razvijale, saj želimo še bolj poenostaviti brskanje in uporabo portala.

Sedaj ste na vrsti vi
Sprehodite se po našem testnem portalu in nam na elektronski naslov bugi@zurnal24.si sporočite svoje mnenje in pripombe. Veselimo se tako pohval kot konstruktivnih kritik. Z vašo pomočjo bomo portal naredili še bolj po vaši meri.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.