Slovenija
11 ogledov

Portorož ob Tokiu

Marko Tancer, direktor Kompasa Portorož, pravi, da se trudijo spremeniti struktu Žurnal24 main
Turisti. Za linijo Beograd–Portorož je prodanih že sto vozovnic.

“Letališče Portorož je prvič postavljeno v globalni sistem prodaje letalskih vozovnic Amadeus. V njem je ime Portoroža poleg Tokia, Pariza in Rima; prek sistema je prodanih že sto vozovnic za linijo Beograd–Portorož,” je na četrtkovi predstavitvi načrtov za začetek sezone povedal Marko Tancer, direktor Kompasa Portorož.

Najbližje evropsko morje
Prvi gosti bodo iz Beograda prileteli 15. aprila, nato pa bosta letališči povezani vsak četrtek in nedeljo do 30. junija. “Predvidenih je 20 rotacij in najcenejša povratna vozovnica bo skupaj s taksami stala 136 evrov, kar je za okoli 20 evrov manj, kot je treba odšteti za vozovnico Beograd–Ljubljana,” je o liniji, ki jo v Beogradu promovirajo s sloganom Najbližje evropsko morje, dodal Tancer.

Prince of Venice
Benetke. Kompasov katamaran je v 21 letih v Benetke prepeljal vsakega desetega Slovenca. Letos bo začel pluti 17. aprila, cene pa ostajajo nespremenjene, od 50 do 75 evrov, odvisno od sezone. Skupinska zunajsezonska vozovnica stane 35 evrov. Tudi letos bo plul iz Izole.

Potniški terminal
Med prednostnimi projekti, ki bi prispevali k obalnemu turizmu, je Tancer izpostavil podaljšanje letališke steze Aerodroma Portorož in gradnjo potniškega terminala v Kopru, ki bi morda celo lahko postal matično pristanišče za nekatere potniške 
križarke.

Za ponudbo v zaledju
Obalni turizem bi prav tako potreboval igrišče za golf, oživeti pa bi bilo treba mestna jedra in ustvariti ustrezno ponudbo v zaledju.

Milijon turistov na leto
Kompas sicer na leto po svetu prepelje milijon turistov, od tega v Slovenijo okoli sto tisoč. Vsak deseti Slovenec je vsaj enkrat potoval s Kompasom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.