Slovenija
19 ogledov

Portoval ponosen kaže novo podobo

Prenovljene garderobe in kopalnice so za atlete, ki vsak dan trenirajo na Portov Žurnal24 main
Atleti so dobili nove kopalnice in garderobe, prostor za fitnes in metališče za disk.

"Garderobe so bile v katastrofalnem stanju in atletom niso več omogočale normalnih pogojev za treninge," je dejal predsednik Atletskega kluba (AK) Krka Novo mesto Mario Mohorović, ki ob petkovem odprtju prenovljenih prostorov ni skrival zadovoljstva. Po besedah Rafka Križmana, direktorja Agencije za šport Novo mesto, je bil ta del objekta ob stadionu Portoval nazadnje posodobljen leta 1988.

"Prenovljene prostore bodo lahko uporabljali tudi drugi športniki pri svojih bazičnih pripravah, a v dogovoru z AK Krka." Obnovitvena dela so potekala od druge polovice junija. Za njihovo izvedbo je bilo prek razpisa izbrano MB gradbeništvo, za izvedbo elektroinštalacijskih del pa Kovinotehna MKI. Nove so kopalnice in garderobe, urejena pa sta prostor za manjši fitnes in metališče za disk. Vrednost investicije je približno 40 tisoč evrov; sponzorji so večino prispevali z materialom, za poravnavo 40 odstotkov stroškov pa je klub najel premostitveni kredit. Agencija za šport bo vložena finančna sredstva in donirani material kompenzirala skozi kritje 
stroškov najemnin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.