Slovenija
2 ogledov

Posebna skupina bo iskala dokaze

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Analize so po navedbah veterinarske uprave pokazale, da gre v primeru Baričevič za resen sum spolne zlorabe živali. Posebna skupina bo zbrala dodaten dokaze.

Doslej zbrani rezultati analiz in dokazov v primeru psov Saša Baričeviča kažejo, da gre za resen sum spolne zlorabe živali. Direktorica Veterinarske uprave RS (Vurs) Vida Čadonič Špelič je povedala, da so zato oblikovali delovno skupino, ki bo zbrala dodatne dokaze, s katerimi bi ta sum dokončno potrdili. Končno poročilo o domnevni zlorabi psov bo končano ta teden.

Delovna skupina se je sestala v petek. V skupini so poleg veterinarskega inšpektorja Uroša Andrenška, ki vodi ta primer, še kriminalisti, tožilci, in predstavniki nacionalnega veterinarskega inštituta. Omenjene inštitucije bodo poskušale najti trdne dokaze o morebitni zlorabi psov, zato je sodelovanje nujno, je poudarila Čadonič Špeličeva. Preiskave naj bi sicer vodilo tožilstvo.

Gre za občutljivo temo, saj gre za prvo resno preiskovanje domnevne spolne zlorabe živali, zato je nujno zbrati vsa dejstva, je še pojasnila. Spomnila je, da spolna zloraba živali v Sloveniji ni nekaj nemogočega, saj so dobili že nekaj prijav, a predvsem pri rejnih živalih. Sumov niso mogli preveriti, ker so lastniki te živali - šlo je za ovce in svinjo - ubili, je dejala.

Kot je znano, so bulmastifi 2. februarja napadli in ubili lastnika Baričeviča. Že prej, leta 2006, so v bližini hiše lastnika tudi ranili mimoidočega Stanislava Megliča. Psi Atos, Atlas in Joy so bili takrat začasno odvzeti in nameščeni v zavetišče, v kasnejših letih so v zvezi z njihovo usodo odločale tri izvedenske komisije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.