Slovenija
17 ogledov

Poškodovanega nesli dva kilometra

Pohodnik v snegu Shutterstock
Gasilci Gasilskega zavoda Trbovlje in PGD Trbovlje so po strmem in poledenelem terenu dva kilometra nesli poškodovanega planinca.

Ob 19.08 je pohodnik, ki se je vračal iz Mrzlice, občina Žalec, naletel na ponesrečenega planinca, ki je zdrsnil po zaledenelem pobočju ter si pri padcu poškodoval kolk. Gasilci Gasilskega zavoda Trbovlje in PGD Trbovlje so ponesrečenega planinca na težko dostopnem terenu imobilizirali ter s pomočjo nosil prenesli okoli dva kilometra po strmem in poledenelem terenu do reševalnega vozila, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Komentarjev 3
  • Žurnalček 09:17 07.februar 2014.

    Nezaslišano!! Po vsej tej pisdariji , ki se dogaja , se en bedaški idiot spravi planinariti. Zakaj ste ga sploh reševali? Tam bi ga pustil , da se sam prvleče do ceste al naj pa crkne! Nimajo v tem momentu ...prikaži več zadost dela vsi z reševanjem odrezanih od sveta , popravilu elektrike, cest , a zdaj naj sepa še razdajajo za takšne , k jim je tole šport. Če je že hotel v prirodo , naj bi vzel v ruzak hrano in jo nesel tistim starejšim , ki so odrezani od sveta !

  • milek 07:04 07.februar 2014.

    http://www.pzs.si/novice.php?pid=9013

  • Avatar Zala
    Zala 00:18 07.februar 2014.

    Gasilcem lahko pomagamo vsi - z enim SMSom, prosim, dajte še viHvala vsem gasilcem, ki v teh dneh brez prestanka pomagajo na vseh koncih.Tudi vi jim lahko pomagate nazaj - pošljite SMS s ključno besedo GASILEC na telefonsko ...prikaži več številko 1919. Donirali boste 1€ za prostovoljne gasilske enote in tako prispevali k večji varnosti vseh nas.Če si SMS-a ne morete privoščiti delite vsaj to obvestilo med vaše prijatelje. Gasilski pozdrav "Na pomoč!" in hvala!