Slovenija
1072 ogledov

Poskus umora s krofi

Krofi Unsplash
Ob prihodu je bivši partnerici in deklici po navedbah tožilstva ponudil krofe, v katerih so bila zdrobljena pomirjevala.

Celjsko višje sodišče je potrdilo sodbo Luki Vlaoviću, ki ga je prvostopenjsko sodišče zaradi dvojnega poskusa umora nekdanje partnerke in njune hčerke na grozovit ali zahrbten način ter kaznivega dejanja groženj, ki jih je izrekel tastu, obsodilo na enotno kazen 23 let zapora. Kazen je zdaj pravnomočna, poročajo današnji časniki.

Osumljeni je imel lani oktobra določen stik s hčerko, a je ob dogovorjeni uri ni vrnil. Ko ga je nekdanja partnerica poklicala, da prihaja ponjo, naj bi ji rekel, naj pride v stanovanje, ker s hčerko pečeta krofe. Ob prihodu je bivši partnerici in deklici po navedbah tožilstva ponudil krofe, v katerih so bila zdrobljena pomirjevala.

Postalo jima je slabo, ugotovili so, da sta bili zastrupljeni

Med potjo domov je obema postalo slabo, zato sta stopili v stik s sorodniki in poiskali zdravniško pomoč. V bolnišnici so ugotovili, da sta bili zastrupljeni. Po dogodku so na policiji navedli, da so takrat 32-letnika v preteklosti že obravnavali za podobna kazniva dejanja z znaki nasilja, tudi poskusa umora. Obe oškodovanki so do pridržanja osumljenega ustrezno varovali.

Po poročanju časnikov - o tem danes pišejo Delo, Dnevnik, Večer in Slovenske novice - so višji sodniki vse pritožbe Vlaovićevega odvetnika Dušana Tanka ter odvetnika Žiga Podobnika prav tako pa Vlaovića zavrnili in sledili predlogu tožilstva, naj se prvostopenjsko sodba potrdi in z njo kazen na 23 let zapora. Na višino kazni, izrečeno že na prvi stopnji, je vplivalo tudi dejstvo, da je bil Vlaović v preteklosti že pravnomočno obsojen zaradi krvnega delikta.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.