Slovenija
295 ogledov

Poskusa uboja ne priznava

Nasilje na železniški postaji Saša Despot
Sojenje Janu Jagodiču, ki je prijatelju pomagal pri poskusu samomora, se bo začelo maja.

Konec maja se bo začelo sojenje Janu Jagodiču, ki je 11. decembra prijatelju Davidu Jevšniku na ljubljanski železniški postaji pomagal pri poskusu samomora. Obtožnica ga bremeni kaznivega dejanja poskusa uboja, za katerega je zagroženih najmanj pet in največ 15 let zapora.

Jagodič je na današnjem predobravnavnem naroku na sodišču priznal, da je prijatelju res pomagal pri dejanju, ne priznava pa kaznivega dejanja poskusa uboja. Obramba bo zahtevala dopolnitev izvedenskega mnenja psihiatra za oškodovanca, poleg tega pa bo psihiater najverjetneje pregledal tudi Jagodiča, ki je kot mlajši polnoleten v hišnem priporu.

Tragedija na železniški postaji

Konec lanskega leta smo poročali o tragičnem dogodku na ljubljanski železniški postaji. Policija je na javnem stranišču našla huje poškodovanega mladeniča s prerezanim vratom. Že takrat je bilo znano, da gre za enega od pogrešanih 18-letnikov z območja Policijske uprave Celje, ki so ju svojci pogrešali od jutra. Nazadnje so ju videli, ko sta se zjutraj odpeljala proti Ljubljani. Mladeniča sta se z vlakom odpeljala v Ljubljano prav z namenom, da si vzameta življenje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.