Slovenija
9943 ogledov

Poslanci na nogah: "Premislite o povabilu uličnega razgrajača"

Protesti Ljubljana PCT Maja Bitenc
Grims je prepričan, da bi morali Stevanovića obiskati kriminalisti.

Predsednika stranke Resni.ca Zoran Stevanović, ki je vabil na sredine proteste, se bo danes srečal s predsednikom republike Borutom Pahorjem. Kot so sporočili v uradu predsednika, je Pahor obljubil dialog in se bo tega držal.

Številni koalicijski poslanci so ob tem razočarani nad Pahorjem. Kot je na twitterju zapisal poslanec SDS Branko Grims, bi morala Stevanovića po njegovem mnenju preganjati policija, nikakor pa ga ne bi smel sprejeti predsednik države.

Mojca Škrinjar, prav tako poslanka SDS, pa je Pahorja pozvala k premisleku o vabilu, saj to po njenem mnenju žali pridne in nadarjene ljudi, "ki trpijo in odpravljajo škodo, ki jo povzroča s svojo primitivno surovostjo Stevanović".

Ogorčeni so tudi v izvenparlamentarni stranki Dobra država, kjer zahtevajo pojasnila. Zapisali so, da Pahor s tem daje legitimnost posameznikom, ki ne spoštujejo zakonov in zanikajo znanost.

Na drugi strani pa so nekateri pozdravili pripravljenost na dialog. Novinar Nove24 Luka Svetina je mnenja, da "če bo ta pogovor pomagal, da s svojim početjem prenehajo, potem ok".

Predsednik vlade Janez Janša je sicer že včeraj odgovoril Stevanoviću in svoj odgovor objavil na facebooku. Kaj je napisal, preverite na tej povezavi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 49
  • Dusan12 14:38 04.oktober 2021.

    Pahor, povabi k sebi Jožka Jorasa, to pa ne, ne, da ti pove, kako se izživljte nad njim, Stevanović, ta je taprav, ta te bo povabil na čevapčiče v Zrenjanin. Ne hvala, potuhnjenec

  • leonardo 13:52 04.oktober 2021.

    Bolje ulični razgrajač kot poslanec brez jajc!

  • Avatar Zoran
    StarMačk 12:39 04.oktober 2021.

    Vsi tisti, ki hodite na shode, ki jih sklicuje ta narcis, kateremu idol je Rambo in že dolgo sanja o politični karieri, se sploh ne zavedate, da ste postali ovce, preko katerih poizkuša uresničevati svoje bolestne ambicije. Prav čudno je, ...prikaži več da veste vse o covid, ne veste pa ničesar o človeku, ki ste mu pripravljeni slepo slediti!? Pa se o njem marsikaj ve in tudi bere! No, kar dajte mu moč, boste izvedeli potem ko bo prepozno! Star jugo pregovor pravi, "daj ciganu vlast, pa češ videt boga svoga"!