Slovenija
5836 ogledov

Stevanović se je namenil k predsedniku. To pravijo pri Pahorju.

Protest proti PCT Anže Petkovšek Protest proti PCT ukrepom.
Predsednik je v preteklosti že sprejel nekatere protestnike.

Predsednika stranke Resni.ca Zoran Stevanović, ki je vabil na sredine proteste, se bo jutri dopoldne srečal s predsednikom republike Borutom Pahorjem, so sporočili iz stranke. V uradu predsednika so v zvezi s tem za STA dejali le, da je predsednik obljubil dialog in da se bo tega držal.

Kot so danes v sporočilu za javnost zapisali v stranki Resni.ca, bo Stevanović v pogovoru Pahorju predlagal, da pozove vlado k odstopu in predčasnim volitvam ter k odpravi obvezujočih ukrepov PCT (preboleli, cepljeni, testirani).

V uradu predsednika so ob tem pojasnili le, da je Pahor obljubil dialog in da bo tej obljubi sledil. Spomnili so še, da je predsednik v preteklosti nekatere protestnike že sprejel in jim prisluhnil.

Protest proti PCT | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Naslednji protesti v torek

Medtem pa Stevanović, ki je v preteklosti po družbenih omrežjih vabil na sredine proteste, ki so se nazadnje sprevrgli v blokado cest, policija pa je za njihovo končanje uporabila vodni top in solzivec, na družbenih omrežjih znova poziva k udeležbi na protestu prihodnji teden.

Protesti Ljubljana PCT Slovenija Naslednji velik protest proti PCT bo v torek, ne sredo. To je razlog ...

Kot napoveduje, želi izkoristiti pozornost javnosti ob tem, ko bo prihodnji teden v Sloveniji potekal vrh EU-Zahodni Balkan. Voditelji držav se bodo na neformalni delovni večerji zbrali v torek. Vse oči EU bodo uprte v Slovenijo, je zato zapisal Stevanović in navedel, da je pritisk treba stopnjevati.

Na napoved se je na družbenem omrežju Twitter že odzval premier Janez Janša, ki je ocenil, da je tako "govoril Mussolini pred pohodom na Rim". "Posledice so znane," je dodal.

Aleš Hojs Po protestih Slovenija Hojs: Policisti bi morali uporabiti večjo fizično agresijo vodni top obvoznica Slovenija Slovenija To je policijska statistika včerajšnjih protestov

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 31
 • Stane Adamič 05:23 04.oktober 2021.

  JATE, Janša je bil obsojen, da je neznanega dne, na neznanem kraju, od neznanih ljudi, sprejel obljubo nagrade v neznani višini in zato so ga obsodili. Čeprav imamo zelo rdečo ustavno sodišče, je presodilo, da pač tako ne gre. Ker ...prikaži več v take obsodbe lahko vsakdo od nas pade. Koliko denarja si ti ukradel neznanega dne, na neznanem kraju.....?

 • Avatar Mehičanka76
  Mehičanka76 22:41 03.oktober 2021.

  Ta Stevanovič mi ni všeč. Navaden hujskač! Z njim bi šli samo iz dežja pod kap. Slovenija ne potrebuje ne njega in ne Janeza. Slovenija potrebuje....., hm, skrbi me, da se tak, ki ga potrebuje Slo še ni rodil, ali ...prikaži več pa si samo rok z politiko noče mazati.

 • Tupamaros 22:08 03.oktober 2021.

  Užaljeni čefur kaže stanje svojega duha.