Slovenija
2725 ogledov

To je policijska statistika včerajšnjih protestov

vodni top obvoznica zajem zaslona
Policijski postopki po včerajšnjih protestih so v teku.

Policija je na sredinem shodu v Ljubljani, uperjenem proti ukrepom za zajezitev epidemije, zaznala več kršitev, med drugim, da je bil shod neprijavljen. Zoper 52 oseb vodi postopke o prekršku, pet oseb je začasno pridržala. Obravnavala je tudi dva napada na policista, ki sta bila lažje poškodovana.

Po navedbah Policijske uprave Ljubljana policija postopke o prekršku zoper 52 oseb vodi zaradi kršitev zakona o javnem zbiranju ter zakona o javnem redu in miru, zoper dve pa zaradi kršitve zakona o osebni izkaznici.

Policisti so na shodu, ki se ga je po ocenah policije udeležilo okoli 10.000 ljudi, zaznali tudi eno kršitev iz pristojnosti drugega prekrškovnega organa, ki mu bodo podali predlog za uvedbo postopka o prekršku.

Policija je za čas trajanja shoda v skladu z zakonom o nalogah in pooblastilih policije pridržala štiri osebe, eno pa skladno z zakonom o prekrških. Eni osebi je bil zasežen nevaren predmet, ki ga ni dovoljeno prinašati na shod.

Obravnavali so tudi tri primere poškodovanja tuje stvari. V enem primeru je šlo za poškodovanje službenega vozila, v dveh za poškodovanje stekel na objektih.

Na policiji sicer z zbiranjem obvestil o prekrških na shodu nadaljujejo.

vlada janez janša Slovenija Janša se je odzval na proteste: Od Hojsa zahteva, da ukrepa Protesti proti PCT Slovenija Vodni top in kaos na obvoznici, kričanje pred RTV, nasilje nad novinarji

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 1
  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 17:32 30.september 2021.

    Vsak si bo sodbo pisal sam...