Slovenija
46 ogledov

Poslanci o smrtonostnih nalivnikih in eksplozivnih radirkah

Luka Mesec Urban Cerjak
"S čim se mi ukvarjamo?!" je po današnji prvi seji Komisije za nadzor varnostno-obveščevalnih na svojem Facebook profilu zapisal poslanec Združene levice Luka Mesec.

Seja je imela po njegovih besedah eno samo točko dnevnega reda: Predaja in prevzem kemičnih in ubojnih sredstev Službe državne varnosti (SDV), na sejo pa je bil na povabilo predsednika Branka Grimsa vabljen en sam gost: Roman Leljak

Slovenijo ogrožajo smrtonosni nalivniki in eksplozivne radirke

"Gost je poslancem državnega zbora, na seji, ki je bila strogo varovana, predstavil naslednjo teorijo: v Sloveniji naj bi obstajalo tristo bunkerjev s kemičnim orožjem in igračkami Jamesa Bonda (nalivna peresa s strupenimi ampulami, eksplozivne radirke itn.), ki jih je tajno hranila SDV/UDBA, po letu 1991 pa jih ni predala SOVI. Zato zdaj teh 300 bunkerjev že 25 let nadzoruje "vsi-vemo-kdo" in to predstavlja prvovrstno tveganje za državno varnost," je zapisal Mesec. 

Leljaka so pridržali zaradi suma, da je prinesel orožje

"Svojo teorijo je podkrepil z materialnim dokazom: s sabo je prinesel nalivno pero v katerem naj bi bila igla in strupena ampula in ki naj bi služilo kot kemično/ubojno sredstvo nekdanje UDBE. Za to si je kasneje, hvala bogu, prislužil policijsko pridržanje. Obstajal je namreč utemeljen sum, da je v Državni zbor prinesel orožje. Policisti so predmet preverili in seveda takoj ugotovili, da je pač samo navaden kemični svinčnik.A to članov komisije ni zmotilo. Na čelu z Janezom Janšo in Brankom Grimsom so z vso resnostjo razpravljali o tem 'izjemnem tveganju za državno varnost',“ je Mesec napisal na svojem Facebook profilu. 

Komentarjev 32
  • s.i.k. 17:30 19.marec 2015.

    . hihihi..pa ne da so tudi paniki tam.. ? upravičeno , morda...../ sicer pa Groza s čim vse se imajo cajt Ukvarjat.

  • Johan Spohan 17:19 19.marec 2015.

    Veleumni Milanček pozabil si napisati "rudeči"

  • dragec 13:59 19.marec 2015.

    Bizarno,sejo je vodil moderni Gebels,ob njem veliki vodja, Hrvat, agent KOS, strokovnjak,ki je bral iz PP in še dva, ki nista vedela zaka jsta tamo