Slovenija
62 ogledov

Poslanci potrdili zakon o drugem tiru

vlak Saša Despot
Poslanci so z 49 glasovi za in 24 proti potrdili zakon o drugem tiru.

Razprava o predlogu zakona je bila po pričakovanjih dolga in pestra. Medtem ko je koalicija poudarjala, da je vlada projekt po 20. letih premaknila z mrtve točke, je opozicija izpostavljala pomanjkljivosti zakona in odprta vprašanja, na katera zakon ne prinaša odgovorov. Dopolnila k predlogu zakona so vložili v poslanskih skupinah ZL in SDS, vsa pa je DZ zavrnil. Podporo zakonu so odrekle vse opozicijske stranke. 

Zakon temelji na javno-javnem partnerstvu in predvideva udeležbo partnerskih zalednih držav. Poleg kapitalskih vložkov in EU sredstev bo tretja komponenta financiranja projekta še posojilo Evropske investicijske banke z garancijo Evropskega sklada za strateške investicije. Zakon določa tudi prilive podjetja 2TDK v času izvajanja koncesije.

 

 

 
Komentarjev 1
  • smuc 23:39 20.april 2017.

    Zakon so potrdili tisti, ki bodo lahko na veliko kradli. Zakaj krajo noče preprečiti niti KPK, policija, tožilstvo in sodstvo?? Tudi strici iz foruma 21 so poleg!!! Ti čakajo kot pri TEŠ6 ko bo vse gotovo in kraj ne bodo ...prikaži več mogli ali hoteli dokazati!!