Slovenija
21271 ogledov

Poslanec trdi, da ima diplomo zagrebške fakultete, tam pravijo, da to ne drži

državni zbor poslanci konstruktivna nezaupnica Državni zbor/Sušnik Matija
Po črni gradnji v Semedeli zdaj TV Slovenija objavlja novo, domnevno sporno ravnanje poslanca DeSus-a Branka Simonoviča. Kot so zapisali, naj bi bila zdaj pod vprašajem njegova izobrazba.

Če na strani državnega piše, da ima poslanec Branko Simonovič diplomo zagrebške fakultete za zunanjo trgovino, tam odgovarjajo, da pri njih ni nikoli diplomiral. "Gospod Branko Simonovič je bil vpisan na Fakulteto za zunanjo trgovino v Zagrebu, a na njej ni diplomiral," so sporočili z omenjene fakultete. Na dodatna vprašanja, kdaj se je sploh vpisal, ali je opravil kakšen izpit in ali se je morda kdaj izpisal, navajajo, da se je Simonovič na fakulteto vpisal leta 1975. Opravil je 22 izpitov, zadnjega leta 1978. O izpisu na fakulteti niso imeli podatkov.

Iz odgovorov je razbrati, da Simonovič višješolske diplome zagrebške univerze nima, čeprav je prav višješolska diploma bila pogoj za vpis na visokošolski študij ekonomije v Mariboru. Simonovič je navedbe zanikal. "To ni res, zakaj se vtikate v moje zasebno življenje," je odgovoril. 

Branko Simonovič | Avtor: Barbara Milavec Barbara Milavec
MMC povzema, da je nadaljevanje izobrazbene poti poslanca Simonoviča "videti še bolj dvomljivo". Deset let pozneje se je namreč vpisal še na mariborsko univerzo, kjer so jim potrdili, da "v tretji letnik visokošolskega programa ekonomije s predhodno končano višješolsko izobrazbo, pridobljeno v Republiki Hrvaški."

Simončič odgovarja, da je za vpis na mariborsko fakulteto imel vse pogoje, ne spomni pa se, ali je predložil diplomo ali samo potrdilo o višješolski izobrazbi. "Ni se niti spomnil, kdaj natančno je diplomiral v Zagrebu, češ, da je od takrat že veliko časa." so zapisali. 

"Če, sodeč po odgovoru zagrebške fakultete, manjka prva izobrazbena stopnička, je torej pod vprašajem tudi njegova mariborska diploma? Ali je mogoče, da bi si poslanec in podpredsednik državnega zbora privoščil ponaredek diplome ali potrdila o zaključku študija v Zagrebu", se zdaj sprašujejo na TVS. Simonovič jim je v SMS-sporočilu zagotovil, da bo odgovoril na pisna vprašanja in priložil tudi vsa dokazila.

dezurni@zurnal24.si

 

 

 

 

Komentarjev 22
  • dare326 11:43 19.marec 2021.

    HRčki pravijo, da je naredil 22 izpitov na višji šoli, se pravi, vse. Zakaj naj ne bi diplomiral, če je naredil vse izpite?

  • povratnikvamjebevsepospisku 09:56 19.marec 2021.

    1/2 d.z. je ponarejenega. sami goljufi in prevaranti

  • Kirka 09:18 19.marec 2021.

    "Zakaj se vtikate v moje zasebno življenje?" Ta je najboljša, ha,ha...