Slovenija
26983 ogledov

Poslanka ministra nagnala iz dvorane: "Gospod Hojs, nismo v kinu!"

Minister Hojs na interpelaciji RTV/Printscreen
Hojsu je med dolgo razpravo zakrulilo po želodcu, sledilo je tole ...

Med že drugo interpelacijo ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa, ki bo predvidoma potekala kar 17 ur, poslanci že od zjutraj razpravljajo o ministrovem delu. Hojsu je po dolgi razpravi očitno začelo kruliti po želodcu in si je med govorom poslanke Levice Violete Tomić privoščil prigrizek.

To je opazila tudi poslanka stranke LMŠ in podpredsednica Državnega zbora Tina Heferle, ki je v tem času vodila sejo. Prekinila je razpravo Tomićeve in opozorila ministra. "Gospod Hojs, nismo v kinu, razumem, da ste ves dan tukaj, ampak je neprimerno, da jeste v dvorani. Masko dajte gor, ker ste na javnem prostoru. Zunaj imate sobo za vlado, kjer lahko spremljate sejo," je dejala. 

Hojs z njeno odločitvijo sicer ni bil zadovoljen, a je kljub temu vstal in se odpravil proti vratom. Dejal je, da ni želel oditi, da mu ne bi kdo očital, da ne posluša razprave. 

Hojs sicer vse očitke iz interpelacije zavrača. S politizacijo policije se, kot je zatrdil, ni nikoli ukvarjal, pač pa je policistom zagotavljal boljše pogoje za delo. Opoziciji pa je očital, da je ves čas rušila napore vlade za zajezitev širjenja koronavirusa, tudi za ceno žrtev. Hojs ocenjuje, da so očitki iz interpelacije bistveno preširoki, saj jih kar nekaj presega njegove pristojnosti in so v domeni vlade. Je pa spregovoril o očitkih glede vladanja z odloki. Kot je dejal, se je to začelo v času prejšnje vlade, ko je dva odloka sprejel tedanji minister za zdravje Aleš Šabeder, sedanja vlada pa se je odločila, da bo ukrepanje v času epidemije "spravila na višji nivo", tako da so odloke sprejemali na ravni vlade.

Za razrešitev ministra je potrebnih 46 glasov poslancev, vlagateljice jih imajo skupaj 43, zato je uspeh že druge interpelacije zoper Hojsa malo verjeten. Več o vsebini interpelacije na tej povezavi.
Aleš Hojs Slovenija Tako na očitke interpelacije odgovarja notranji minister Aleš Hojs
dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 55
  • munja 10:27 02.januar 2022.

    Vse te nesmiselne interpelacije so pač sad praznih glav. Vse so do zdaj izgubili, pa še kar rinejo z glavo skozi zid. To lahko delajo samo debili, ki nimajo s čim razmišljat in tako kradejo bogu čas, nam pa denar.

  • Pepe007 06:33 21.december 2021.

    Spet so pušnili. Kaj če bi jim odtrgali ta dan od plače?

  • Avatar Tellsbella
    Tellsbella 00:14 21.december 2021.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m