Slovenija
123 ogledov

Poslanka SMC Irena Grošelj Košnik pod lupo kriminalistov

SMC kongres Saša Despot
Kriminalisti še vedno preiskujejo nepravilnosti, ki so se dogajale na CSD Trbovlje pod vodstvom poslanke Irene Grošelj Košnik. "Neznani storilci" dobivajo imena, a SMC še naprej ščiti svojo poslanko.

Nepravilnostih pri najemanju kreditov, zamiki pri plačevanju prispevkov za socialno varnost zaposlenih, prirejene bilance ... Dogajanje na CSD Trbovlje, ki ga je med letoma 1990 in 2014 vodila zdajšnja poslanka SMC Irena Grošelj Košnik.

"Zaradi spoštovanja določil varstva osebnih podatkov vam ne moremo posredovati informacij o osebah, ki so predmet preiskave, lahko pa povemo, da so do sedaj osumljene tri osebe," so bili skopi na ljubljanski policijski upravi, kjer vodijo kriminalistično preiskavo.

Poleg poslanke naj bi kriminalisti preiskovali še dve podpisnici spornih dokumentov, nekdanjo računovodkinjo Natašo Perme Guzej in vršilke dolžnosti direktorice Natašo Pavlovič, ki je bila v času direktorovanja Košnikove njena nadzornica, nato vršilka dolžnosti direktorice.

Da so se pod vodstvom Grošelj Košnikove dogajale nepravilnosti, je sicer pokazala že izredna revizija, ki jo je odredilo ministrstvo za delo. Vso dokumentacijo so nato pred skoraj pol leta predali kriminalistom. Ovadbo zaradi suma ponarejanja listin oziroma bilanc poslovanja zoper neznano osebo pa je že prvi dan vložil zdajšnji direktor CSD Rok Zupanc.

V okviru preiskave kriminalisti zbirajo dokaze in obvestila, s katerimi utemeljujejo sume storitve kaznivih dejanj, ki se preganjajo po uradni dolžnosti. Po končanem predkazenskem postopku bodo kriminalisti o ugotovitvah obvestili tožilstvo.

Kljub razkritjem, ki jih je pokazala revizija, so svojo poslanko v SMC zaščitili in navedli, da odstopa ne bodo zahtevali, saj naj bi se postopki nanašali na preteklo delovanje in češ da postopki ne tečejo proti njihovi poslanki osebno oziroma so postopki sproženi proti neznanemu storilcu.

Tudi zdaj so nam na SMC zatrdili, da uradno tako oni kot tudi poslanka o ničemer niso obveščeni, zato zaenkrat vztrajajo, da postopki niso usmerjeni zoper njihovo poslanko, ampak proti neznanemu storilcu.

Komentarjev 1
  • izRODEk 13:00 23.avgust 2016.

    Začelo se je pa vse skupaj v CSD Trbovlje, ker so se na vsak način hoteli znebiti Barbare Žgajner Tavš - "ker ni naša", pa čeprav je bila še kako primeren kandidat za vodenje CSD-ja. SMC in SD ...prikaži več delujejo po principih mafije. Tako je z njimi tudi potrebno postopati.