Slovenija
20 ogledov

Posledice nesreče odstranjene

Gneča na mejnem prehodu Suzana Kos
Zaradi podaljšanega vikenda je tudi danes na naših cestah pričakovati gnečo. Zaenkrat so zastoji le na mejnih prehodih. Previdno.

Na pomurski avtocesti so odstranili posledice prometne nesreči, zaradi katere je bila začasno zaprta med Pernico in Lenartom v smeri proti Lendavi, zastoja tako več ni. Še vedno pa je zastoj na gorenjski avtocesti pred izvozom Lesce iz smeri Ljubljane, povečan promet z zastoji je tudi na Obali.

Gost promet z zastoji je tudi na regionalni cesti proti Bledu, zato na prometno-informacijskem centru za državne ceste priporočajo, naj vozniki uporabijo izvoz Radovljica.

Na Primorskem je zgoščen promet od Kopra proti Šmarjam, zastoj pa nastaja od Šmarij proti mejnemu prehodu Dragonja, kjer morajo vozniki za izstop iz države čakati 30 minut. Občasno nastajajo zastoji tudi na cesti Koper-Izola-Portorož, čakalna doba na mejnem prehodu Sečovlje pri izstopu pa je 20 minut, še navajajo na prometno-informacijskem centru.

Sicer pa je na regionalni cesti med Podnanosom in Ajdovščino zaradi burje prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osmih ton.

Še ostale zapore

Danes med 8. in 21. uro velja prepoved prometa tovornih vozil nad sedem ton in pol, na primorskih cestah pa do 22. ure. Do 15. ure je zaprta cesta Grad - Kuzma je pri Gradu zaradi prireditve. Med 18. in 23. uro bodo v Novem mestu zaradi prireditve zaprti Glavni trg, Florjanov trg, Jenkova ulica in Dilančeva ulica. Do 13. ure je v Turnišču zaprta cesta Renkovci - Črenševci zaradi prireditve. Do 18. septembra bo v Ljubljani zaprt del Ceste na Brdo med Tehnološkim parkom in Peterčevo ulico, obvozi so označeni.

V času turistične sezone veljajo sobotne prepovedi prometa za tovorna vozila nad sedem ton in pol:

- med 8. in 14. uri po uredbi avstrijskega ministrstva za promet v predoru Karavanke;

- med 6. in 16. uro na primorskih cestah;

-  po ostalih cestah v Sloveniji med 8. in 13. uro.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.