Slovenija
16271 ogledov

Poslovila se je novinarka Radia Slovenija

RTV Slovenija / Jure K. Čokl
Nepričakovano se je poslovila novinarska kolegica Barbara Belehar Drnovšek. Na Radiu Slovenija je soustvarjala program skoraj dvajset let.

Po začetkih v Jutranjem uredništvu je pregovorno natančnost, vedoželjnost in raziskovalno vnemo prenesla v Izobraževalno uredništvo. Z zanjo značilno izvrstnostjo se je poleg številnih drugih tem lotevala tudi najzahtevnejših tem o okolju, znanosti, kulturi in arhitekturi, so o njej zapisali kolegi na multimedijskem centru.

Na spletnih straneh RTV Slovenija so še zapisali: "Barbara Belehar Drnovšek pa ni bila samo novinarka in dnevna urednica. S svojo prisotnostjo je prostor vsak dan napolnila z mirom, vedrino in občutkom varnosti, a hkrati s trdno odločenostjo, odličnimi idejami in delovno predanostjo. Barbara je bila predvsem oseba, ki je premogla pristno toplino in je znala pomiriti sočloveka in stvari postaviti na svoje mesto. Vedno smo vedeli: kadar je poleg Barbara, bo vse v najlepšem redu. Ne moremo dojeti, da je ni več z nami."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.