Slovenija
12 ogledov

Poslovneža ovadena zaradi utaje davkov

Pri spornem poslu naj bi šlo za poslovne prostore nekdanje tekstilne tovarne Svi Žurnal24 main
CPM. Pred petimi leti utajili za 1,65 milijona evrov davkov. V hčerinskih družbah napovedali stavko.

Policisti naj bi zaradi utajitve davčnih obveznosti pri pet let starem poslu, neuradno, kazensko ovadili pravno osebo iz podjetja CPM. Ta naj bi ob pomoči zastopnika pravne osebe iz okolice Ljubljane leta 2006 organizirala nakup nepremičnine iz stečajne mase mariborskega podjetja Svila, tako da si je podjetje CPM po izdanem računu ljubljanskega podjetja neupravičeno obračunalo vstopni DDV v višini več kot 1,65 milijona evrov. Kdo točno sta ovadena poslovneža, še ni znano.

Napovedali stavko
Okoli 700 zaposlenih v CPM pa je včeraj dobilo decembrske plače, a brez potnih stroškov, malice in drugih obveznosti, ki gredo v maso prisilne poravnave.

V hčerinskih družbah CPM Vzdrževanje in obnova cest ter CPM Investicije, v katerih je okoli 170 zaposlenih ta teden že prejelo del decembrskih plač, pa izplačila zadnjega dela niso dočakali. "Plačilo so obljubili do 10. februarja, a smo za 22. februar kljub temu napovedali stavko, saj želimo vanjo zajeti tudi izplačilo januarskih plač," pravi sindikalistka Barbara Matul. Zaposleni so do takrat sicer na kolektivnem dopustu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.