Slovenija
19 ogledov

Poslovnik je jasen

Ni nujno, da daje župan žaljive sklepe na glasovanje, vztraja Kastelic. (Foto: Ž Žurnal24 main
Kastelic ga je kršil. Tako meni tudi njegova pravna svetovalka.

Župan Alojzij Kastelic na zadnji seji občinskega sveta na glasovanje znova ni dal sklepov odbora za proračun in finance. Občinski svetniki programskega združenja, ki v občinskem svetu predstavljajo večino, so jo zato zapustili. “Menimo, da je s tem grobo kršil zakonodajo, statut in poslovnik občine,” pravi Bojan Rajer, predsedujoči programskemu združenju, sicer občinski svetnik SMS. “To pelje v totalitarni sistem in ni dobro za nadaljnje rodove,” je dodal.

Sporen že sklic

Župan je na zadnji seji ugotovil, da je zaradi nesklepčnosti ne more nadaljevati, zato jo je končal, je pojasnil Janez Slak, občinski svetnik LDS: “V zapisniku piše, da je sejo končal, zdaj jo je pa želel nadaljevati. To je kontradiktorno.”

“Žaljivih sklepov pač ne bom dal na glasovanje,” je izpostavil Kastelic, ki je prepričan v svoj prav. “Revizorji in nadzorni odbor so pregledali poslovanje v letu 2008 in so podali pozitivno mnenje. Politika se v to na tak način ne sme vtikati,” je pojasnil.

Ravnal sporno
Marija Zaletelj, višja svetovalka za pravne zadeve v pisarni župana, ki na seji ni dobila besede, je povedala, da je poslovnik jasen. “Ko je razprave konec, se da predloge sklepov na glasovanje. Najprej se glasuje o predlogih, ki jih je dala občinska uprava oziroma župan. Če so se v razpravi oblikovali tudi drugi predlogi, je treba tudi o njih glasovati,” je pojasnila in dodala, da bi torej župan moral dati sklepe odbora na glasovanje.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.