Slovenija
18 ogledov

“Posodobitev je nujna”

Gregor Ficko, direktor DRSC, v družbi Tomaža Willenparta (levo). (Foto: Živa Zak Žurnal24 main
Cestna infrastruktura. Številni zastoji na 35 kilometrov dolgem odseku.

Posodobotev državne ceste med Sevnico in Trebnjim, na katero je vezanih okoli sto tisoč ljudi, je nujna zaradi nevarnih odsekov in ozkih grl, so na včerajšnjem sestanku z direktorjem Direkcije Republike Slovenije za ceste (DRSC)Gregorjem Fickom izpostavili župani občin Trebnje, Šentrupert, Mokronog - Trebelno in Sevnica.

Koordinacija
Pod vodstvom Goleta. Župani vseh štirih občin so se včeraj dogovorili, da bodo spremljali posodabljanje državne ceste Sevnica–Trebnje. Zadeve bo vodil šentrupertski župan Rupert Gole, o poteku posodabljanja ceste pa naj bi razpravljali vsake tri mesece.

Prometni zastoji
Prometni zastoji nastajajo predvsem v Trebnjem, Mokronogu, Boštanju in na Mirni. V Trebnjem jih rešujejo z gradnjo krožišča v sklopu navezave na Mirnsko dolino, na Mirni in v Mokronogu naj bi jih rešili z gradnjo obvoznic, v Boštanju pa z gradnjo železniške deviacije.

Proračunska sredstva

“Vse je odvisno od sredstev v proračunu. Mi bi si želeli, da bi se ta cesta rekonstruirala hitreje,” je dejal Ficko. “V državi bomo morali sprejeti konsenz glede tega, koliko cest bomo obnovili. Prepričan sem, da bomo znali skozi nacionalni program, ki je v zaključni fazi, pomen te ceste opredeliti in tudi določiti. Vsekakor pa dela na njej potekajo,” je dodal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.