Slovenija
51457 ogledov

Posodobljena napoved: Toliko snega bo zapadlo v naslednjih dneh

Sneg Epa
Do danes zvečer bodo v Vipavski dolini vztrajali močni sunki burje. V naslednjih dneh bodo vztrajali oblačno vreme in padavine.

Danes bo na Primorskem zmerno do pretežno oblačno z burjo, ki bo popoldne začela slabeti. Drugod bo oblačno, padavine bodo prehodno oslabele. Meja sneženja bo nizko. Ponekod bo pihal severovzhodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem do okoli 10 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Do danes zvečer bodo najmočnejši sunki burje v Vipavski dolini lahko dosegali hitrost okoli 100 kilometrov na uro, opozarja Arso.

V legah nad 500 metri nadmorske višine več snežink

Od vzhoda nad naše kraje še zmeraj doteka hladen in vlažen zrak, zato bodo padavine v obliki dežja padale v noči na petek. Na nadmorski višini nad 500 metrov bo ponovno snežilo, napovedujejo meteorologi portala Neurje.si.

Po nižinah se sneg ne pričakuje, četudi se bodo ponekod snežinke pomešale z dežnimi kapljami. Trenutno je največ svežega snega na Pohorju, kjer je ob rahlem sneženju naneslo do novih 10 centimetrov snega. Trenutna snežna odeja na Rogli znaša 35 centimetrov. 

 | Avtor: neurje.si neurje.si

V petek bo oblačno.

Padavine bodo dopoldne od juga postopno ponehale. Burja bo oslabela. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

Obeti

V soboto bo oblačno, padavine se bodo dopoldne od juga razširile na vso Slovenijo. Po nižinah bo sprva večinoma snežilo, ponekod na jugozahodu bo možna tudi poledica. Na Primorskem se bo krepila burja. V nedeljo bo oblačno, občasno bodo še padavine. Po nižinah bo deževalo.

Od nedelje naprej pa bo na vreme pri nas krojil jugozahodni veter, kar pomeni, da bodo temperature malce višje, še napovedujejo na Neurje.si.

dezurni@styria-media.si

Sneg Foto Slovenija V teh krajih bo v naslednjih dneh zapadlo največ snega

 

Komentarjev 3
  • Avatar torolino
    torolino 19:44 01.december 2022.

    V kaj vse se kreten zaletavaš. Kot kura brez glave. TROL na M3

  • Ender3 15:19 01.december 2022.

    Bilo bi dobro, da na Trstenjakovo pade toliko snega, da bi prebivalci živeli kot v igluju.