Slovenija
49204 ogledov

Pošta Slovenije: Pošiljke, tudi elektronske naprave, ponoči kar na snegu

1/3
Bralec
Bralec nam je poslal fotografije iz ljubljanskega logističnega centra Pošte Slovenije, kjer lahko vidimo, kako so nekatere pošiljke, tudi elektronske naprave, izpostavljene dežju in snegu. Pošto Slovenije smo prosili za pojasnila.

Ker so trgovine zaprte, so v preteklih, predprazničnih tednih sunkovito narasla naročila v spletnih trgovinah. Zaradi tega je tudi na Pošti Slovenije in pri ostalih dostavljavcih pošiljk promet krepko narastel.

„V danem trenutku so bile zapolnjene vse skladiščne kot tudi procesne kapacitete. Kljub dodatnim najetim površinam je prišlo do situacije, ko so bile pošiljke določen čas pred sprejemom oziroma nadaljnjo distribucijo shranjene na zavarovanem območju dvorišča pred poštnim logističnim centrom,“ so nam pojasnili na Pošti Slovenije in dodali, da so pošiljke zavarovali s ponjavami in PVC folijo.

 | Avtor: Bralec Bralec
„Kljub velikanskim količinam prispetih pošiljk in izrazito slabim vremenskim razmeram smo se od trenutka prevzema pošiljk z vozil do umika pod ponjavo, trudili zaščititi in preprečevati škodo pri vseh pošiljkah,“ so dodali.

Število pošiljk, ki se poškodujejo med potjo od pošiljatelja do naslovnika, je izjemno majhno, poudarjajo: „Njihovo vrednost bi lahko izražali v promilih. Prav takšno je število mesečnih reklamacij.“

V primeru, da je poškodba pošiljke posledica ravnanja njihovih uslužbencev, pa odgovornost za poškodbe prevzame Pošta Slovenije v skladu z zakonom ter splošnimi pogoji za izvajanje storitev.

Če jim v logističnem centru prek noči ne uspe predelati vseh pošiljk, se transport na pošte izvaja tudi v popoldanskem času, prednostno pa so v dostavi paketi, ki niso bili dostavljeni prejšnji dan. Tako so bili, zagotavljajo, tudi paketi, ki so bili shranjeni na prostem, naslednji dan dostavljeni naslovnikom.

Trdijo še, da do takšne situacije v prihodnje ne bo več prihajalo, saj da se ob obeh poštnih logističnih centrih v tem in naslednjem tednu postavlja šotore, najeli pa so še dodatne skladiščne prostore.

V zadnjih dneh podvojen obseg paketnih pošiljk

Zaposlili so tudi dodatne delavce na področju dostave, na nekaterih poštah povečali število študentov za pomoč pri delu ter najeli pogodbene izvajalce za dostavo paketov. Letos so na področju dostave pošiljk zaposlili 261 delavcev, do konca leta jih nameravajo še okoli 50. Samo na področju dostave je zaposlenih nekaj manj kot 2.800 ljudi.

 | Avtor: Bralec Bralec
Poštni operaterji po vsem svetu ugotavljajo, da se letošnja sezona povečanega obsega prazničnega spletnega nakupovanja in pošiljanja paketov začenja veliko prej kot pretekla leta, kar opaža tudi Pošta Slovenije.

„Zaradi rasti spletne trgovine, ki jo je epidemija covida-19 v letošnjem letu le še pospešila, letos beležimo več kot 40-odstotno rast paketnih pošiljk, v zadnjih dneh pa beleži podvojen obseg paketnih pošiljk,“ sporočajo.

Na Pošti še zagotavljajo, da dostava večine pošiljk poteka znotraj predvidenih rokov za prenos, to je v treh dneh od oddaje pošiljke v prenos (v te dneve pa ne štejejo sobote, nedelje in prazniki), se pa glede na trenutno epidemiološko situacijo razmere v prometu s pošiljkami tako doma kot v tujini stalno spreminjajo.

„Zaradi velikanske rasti števila paketov v zadnjih dneh, ki so posledica ukrepov ob epidemiji covida-19 in omejenih razpoložljivih kapacitet bo lahko v naslednji dneh prihajalo do motenj prevzema in dostave paketov,“ opozarjajo in dodajo, da bo lahko prihajalo tudi do časovnega odloga sprejema paketov glede na običajno prakso.

Komentarjev 42
  • liacrosni 18:37 06.december 2020.

    www︎.︎Devmar︆.︆net - oddličen prrojekt za odrasle, ki želijo najti parrtnerja za seks

  • plunexma 15:11 06.december 2020.

    www︎.︎Devmar︆.︆net - odličen prrojekt za odrasle, ki želijo najti parrtnerja za seks

  • blogopox 11:47 06.december 2020.

    www︎.︎Devmar︆.︆net - odličen projekt za odrrasle, ki želikko najti parrtnerja za sseks