Slovenija
747 ogledov

Poštarja zaradi Janše na sodišče

SDS Žurnal24 main
Na Okrajnem sodišču v Velenju sta bila danes v pravdni zadevi, v kateri novinarka RTVS Eugenija Carl zaradi spornega tvita odškodninsko toži prvaka SDS Janeza Janšo, zaslišana dva poštarja.

Poštarja Janez Bevc in Dušan Drolc sta pojasnila, kako sta skušala sodno pošiljko vročiti Janezu Janši, vendar jim to ni uspelo, ker ga ob vročitvi ni bilo doma.

Bevc je dejal, da je 17. avgusta lani skušal vročiti pisemsko pošiljko Janši, ker pa ga takrat ni bilo doma, mu je ni mogel vročiti. Zato mu je pustil v nabiralniku pisno obvestilo o prispeli pošiljki. Po njegovi oceni je Janšev nabiralnik običajne velikosti in je domače izdelave.

Drolc je pojasnil, da je po izteku 15-dnevnega roka za prevzem pošiljke, 2. septembra lani skušal spraviti pošiljko v Janšev nabiralnik, ker pa je bil premajhen, mu ni uspelo. "Pošiljko bi lahko prepognil in jo tako vstavil v nabiralnik, ampak tega nisem storil, ker sem se bal, da bi se pošiljka lahko poškodovala," je dodal Drolc.

Svojemu delodajalcu pa je v poročilu o delu tistega dne zapisal, da poštna ovojnica ne gre v hišni predal. Drolc je še dejal, da Janša v nabiralniku ni imel reklamnih sporočil.

Matoz hoče rekonstrukcijo

Janšev zagovornik Franci Matoz je predlagal izvedbo še dodatnih dokazov, saj je Drolca označil za neverodostojno pričo. Tako je predlagal, naj se opravi poizvedba o tem, koliko poštnih pošiljk A4 formata je bilo Janši vročenih v zadnjih štirih letih. Po oceni Matoza je šlo za nepravilno vročanje pošiljke.

Prav tako je predlagal ogled nabiralnika na Janševem domu in rekonstrukcijo celotnega dogodka vročanja pošiljke.

Odvetnik Carlove Tomaž Bajec iz Odvetniške pisarne Zdolšek je nasprotoval izvedbi dodatnih dokazov, saj meni, da so irelevantni pri odločanju o predlogu za vrnitev zadeve v prejšnje stanje.

V ponovno sojenje?

V pravdni zadevi, v kateri novinarka Radiotelevizije Slovenija (RTVS) Carlova od Janše terja plačilo odškodnine zaradi tvita, je velenjsko okrajno sodišče lansko jesen razsodilo, da je bil Janšev tvit žaljiv, ter mu naložilo plačilo 6000 evrov odškodnine. Pri tem je sodišče izreklo zamudno sodbo, ker tožena stranka ni v roku odgovorila na tožbo.

Na tožbo pa Janša ni odgovoril, ker sodnega pisanja lani v času poletnega dopusta ni prejel oz. mu ga vročevalec ni vročil. Zdaj tako tožena stran želi dokazati, da ima pravico do vrnitve v prejšnje stanje. Če bo zadeva vrnjena v prejšnje stanje, se sodba razveljavi in se postopek začne znova.

Zaradi istega tvita je Janšo tožila tudi novinarka RTVS Mojca Šetinc Pašek. Tudi v tem primeru je velenjsko okrajno sodišče v zamudni sodbi ugodilo zahtevi Šetinc Paškove po odškodnini v višini 6000 evrov, a je tudi v tej zadevi tožena stran zahtevala vrnitev v prejšnje stanje, ker tožbe ni prejela in nanjo ni odgovorila.

Obe novinarki Janšo zaradi tvita tožita tudi kazensko. Na predobravnavnih narokih v kazenskih zadevah na celjskem okrožnem sodišču 13. aprila letos Janša ni priznal krivde zaradi spornega tvita.

Sicer je Janša na družbenem omrežju Twitter zapisal: "Na neki FB strani javne hiše ponujajo poceni usluge odsluženih prostitutk Evgenije C in Mojce PŠ. Eno za 30 evrov, drugo za 35 evrov. #ZvodnikMilan."

Janša in Carlova se današnjega sojenja nista udeležila.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 32
  • dragec 19:02 14.junij 2017.

    Črni -desničarji,rdeči levičarji vam jebali mater

  • Senior 18:41 14.junij 2017.

    Uboga žena in njeno sorodstvo.

  • Senior 18:40 14.junij 2017.

    Verjetno je podpornik SDS-a. ker poštarji niso butasti!