Slovenija
1265 ogledov

Poštarji v ponedeljek v stavko

Pošta Slovenije Saša Despot
Današnja pogajanja niso uspela.

Tudi današnja pogajanja o stavkovnih zahtevah, ki jih je na vodstvo Pošte Slovenije naslovil Sindikat poštnih delavcev, niso bila uspešna, zato bo v ponedeljek stavka.

Nov krog pogajanj je napovedan za naslednji teden, je po današnjih pogajanjih v Ljubljani dejala vodja pogajalcev s strani Pošte Karmen Lebe Grajf.

Kako bo potekala morebitna stavka?

"Za zdaj ne eni ne drugi na morebitno stavko še nismo povsem pripravljeni, saj gre za prvo takšno stavko in je precej nejasnosti glede tega tudi v zakonu. Velik del zaposlenih med drugim sploh ne more stavkati," je v četrtek povedal vodja sindikata Saša Gržinič in dodal, da v ponedeljek, tega uporabniki večinoma še ne bodo občutili, saj bo moralo biti 99 odstotkov pošiljk razdeljenih. Eden od členov zakona namreč nalaga, da vse, kar so sprejeli pred stavko, mora biti dostavljeno naslovnikom.

Omenjeni sindikat, ki je sicer eden od dveh reprezentativnih na Pošti Slovenije, je stavko za 11. november napovedal že konec oktobra. Za to se je odločil, ker v običajnem socialnem dialogu ni dosegel rešitve ključnih vprašanj.

Poštar Neuspela pogajanja Slovenija Poštarji v ponedeljek v stavko?

Pošta Slovenije | Avtor: Saša Despot Saša Despot

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • praufo 15:37 10.november 2019.

    komaj čakam stavko in upam da traja najmanj en mesec, vsaj nabiralinik ne bo poln reklam ... folk se mora upret tem pohlepnim parazitom, imam občutek da je pošta že skoraj privat firma ... ne vem kako lahko ena državna ...prikaži več pošta govori o dobičku, ko pa prideš na šalter, ti pa ponujajo čokoladce, pa razne druge pizdarije, ne vem a je to pošta al supermarket, poštarji pa od jutra do večaera bašejo rklame v nabiralnike, po želji pa še pralni stroj v 5 štuk, pa starega odpelat, jao, jao ...

  • malarin 22:30 09.november 2019.

    Od 1991 se iz nas norca delajo ! ! !

  • Kmodri 18:15 09.november 2019.

    Ne podpiramo slabih delovnih razmer, a ste predragi...