Slovenija
31 ogledov

Postojna izstopila iz Kraških lekarn

Občine ustanoviteljice si bodo letos razdelile 490 tisoč evrov dobička Kraških l Žurnal24 main
Zapleti. Mogoč tudi izstop Občine Sežana. Rojc: Razdružitev bi bila najslabša možnost.

Ilirska Bistrica. Iz javnega zavoda Kraške lekarne, katerega ustanoviteljice so občine Ilirska Bistrica, Postojna, Sežana, Pivka, Divača in Komen, je včeraj izstopila Občina Postojna, s čimer so preostale soglašale.

Svetniki o sežanskem
Sežanski župan Davorin Terčon, ki je tudi naveličan zapletov in nesoglasij v svetu zavoda in med župani, pa bo odločitev o izstopu Občine Sežana iz zavoda prepustil svetnikom. Zavod z osmimi lekarnami uspešno posluje, občine si delijo dobiček, njegova razdružitev (ki bi jo lahko sprožil še izstop Sežane) pa bi bila škodljiva predvsem za podružnične lekarne, katerih poslovanje pokrivajo večje, in za zaposlene, ki si prizadevajo za obstoj zavoda.

Emil Rojc, ilirskobistriški župan, je prepričan, da bi bil razpad najslabši možni scenarij, saj bi prinesel velike stroške oblikovanja vsake lekarne posebej.

Postojnska občina nam razlogov za izstop ni še niti pojasnila niti ni komentirala govoric, da namerava postojnsko lekarno, ki posluje pozitivno, pripojiti zavodu Znanje, znanemu predvsem iz zgodbe s sporno pripojitvijo Notranjskega muzeja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.