Slovenija
42 ogledov

Postojnska porodnišnica mora zaradi zapletov pri porodu plačati 800 tisočakov

ultrazvok Žurnal24 main
Postojnska porodnišnica bo morala družini iz Nove Gorice plačati 800.000 evrov odškodnine zaradi zapletov pri porodu, pri katerem je novorojenček dobil trajne poškodbe možganov, poročajo Primorske novice.

Koprsko sodišče je porodnišnici v Postojni že marca lani naložilo plačilo 845.000 evrov odškodnine zaradi zdravniške napake, zaradi katere je leta 2005 otrok pri porodu utrpel hudo pomanjkanje kisika in s tem trajne možganske poškodbe.

Porodničar ni upošteval napotnice za carski rez, ampak je vztrajal pri vaginalnem porodu. Ko so otroka skušali izvleči z vakuumom, je materi počila maternica in šele nato so opravili carski rez. Otrok ima cerebralno paralizo in hudo epilepsijo, priklenjen je na invalidski voziček.

Porodnišnica se je na sodbo pritožila

Višje sodišče je januarja letos prvotno sodbo razveljavilo zaradi napake v postopku, zdaj pa je koprsko sodišče podobno kot v prvem sojenju prizadeti družini prisodilo visoko odškodnino, eno najvišjih tovrstnih odškodnin v Sloveniji.

Pričakovati pa je, da se bo porodnišnica, ki vseskozi zavrača odgovornost, vnovič pritožila, še pišejo v Primorskih novicah.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • valerijakregar 21:59 14.april 2016.

    ni denarja, ki bi staršem nadomestil zdrav otroški nasmeh !