Slovenija
22057 ogledov

Poteza Telemacha, ki je vznemirila uporabnike: "Pa je šlo moje otroštvo"

Telemach zurnal24.si
Telemach je s spremembo razburil svoje naročnike.

Telemach je iz svoje programske sheme, skupaj s še nekaterimi drugimi programi, umaknil otroški program Minimax, kar je vznemirilo nekatere uporabnike. "Res je najboljši otroski program, zdaj ni pa nič, samo za enoletnike, upamo da pride nazaj," je bil razburjen eden izmed njih. Drugi pa je napisal: "Ma prav jezna, tamala pa še bolj." In: "Pa je šlo moje otroštvo."

Pri Telemachu pojasnjujejo, da so svoje naročnike letos že večkrat, nazadnje tudi z direktno naslovljeno pošto, obvestili, da bo konec avgusta 2018 zaradi dokončnega izteka programske pogodbe prišlo do spremembe digitalne programske sheme. "S tem je prišlo do umika nekaterih programov, med katerimi je tudi Minimax," so pojasnili pri Telemachu. "Smo pa zlasti naše najmlajše gledalce obenem razveselili z novico, da bodo na priljubljenem programu Nick Junior odslej lahko spremljali sinhronizirane risanke, tudi na Pikaboo prihajajo številne nove risane dogodivščine, kot so Tačke na patrulji, Maša in medved, Pujsa Pepa in še 10 novih risank."

Iztek programske pogodbe

Telemach Analogna shema Slovenija Telemach iz sheme vrgel kup zelo gledanih programov

Minimax je bil od januarja 2012 del programske sheme Telemacha. "Razumemo, da so se gledalci navadili nanj, a smo hkrati prepričani, da bodo zanimive in priljubljene vsebine radi spremljali tudi na ostalih programih, ki v bodoče obljubljajo še več zabave," pravijo pri Telemachu. 

Za umik so se odločili, ker je prišlo do izteka programske pogodbe s podjetjem AMC Networks international Central Europe. "Iz digitalne programske sheme smo umaknili programe, ki nam jih je zagotavljalo omenjeno podjetje, torej AMC, Minimax, CBS Reality, Jim Jam, Sundance TV in Extreme Sports," so pojasnili pri Telemachu. 

Nove vsebine in novi programi

Dodajajo, da bodo Telemachovi naročniki poleg novih vsebin, ki bodo na voljo na priljubljenih programih, kot so Sport Klub, Pikaboo, Nick Jr.,deležni tudi novega filmskega programa CineStar TV Comedy & Family. "Poleg tega naj omenimo, da je Telemach konec avgusta ukinil doplačilo za programe paketa HD, ki jih naši naročniki zdaj lahko spremljajo brez dodatnega doplačila v standardnih programskih shemah," poudarjajo pri Telemachu. "Možnost ogleda nazaj smo dodali še 6 televizijskim programom – CineStar Premiere HD 1, CineStar Premiere HD 2 in CineStar Comedy & Family, Eurosport 1 HD, Eurosport 2 HD in Nick Jr."

Televizija (TV) Slovenija Telemach uvedel novo spremembo.

Na vprašanje, ali bodo program v prihodnosti spet uvedli v programsko shemo, pa odgovarjajo: "Trenutno so omenjene spremembe že izvedene, v prihodnje pa se bomo seveda kot vselej trudili, da bi zadovoljili želje in potrebe svojih uporabnikov."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 16
  • Titan71 10:12 10.september 2018.

    koliko enega prahu zaradi enega kanala... pa saj jih imamo še vedno 5 ali 6, pa na tem minimaxu so tako ali tako ni bilo nič pametnega

  • igorgeus 08:24 04.september 2018.

    Ko podpišeš pogodbo, se vežeš za dve leti, njim pa ni treba niti programov obdržat ta čas, lahko spreminjajo programe, ceno, kar čejo. Temu se reče konkurenca po slovensko al kaj.

  • miho 08:23 04.september 2018.

    Kdor je svoje otroke tako navadil, da je gledanje enega TV programa smisel otroštva, naj se globoko zamisli nad seboj. Rodil sem se v času, ko smo imeli na voljo samo 3 TV programe, med njimi nobenega izrecno otroškega, pa ...prikaži več smo imeli kljub temu lepo otroštvo. Danes pa otroštvo gre rakom žvižgat, če eden izmed mnogih programov, kjer vrtijo otroške vsebine, preneha obstajati... Kam smo prišli...