Slovenija
23 ogledov

Potniški terminal za 73 milijonov evrov

slovenija 29.04.2010 kontrolni stolp, letalisce Jozeta Pucnika, Brnik; foto:Sasa Saša Despot
Družba Aerodrom Ljubljana in ministrstvo za infrastrukturo in prostor sta na Brniku podpisala pogodbo o sofinanciranju gradnje novega potniškega terminala na Letališču Jožeta Pučnika.

Projekt zaenkrat ocenjujejo na okoli 73 milijonov evrov, od tega bo okoli 15 milijonov evropskih sredstev (od tega bo okoli milijon evrov prispeval slovenski državni proračun). Končna cena bo znana po postopkih izbire izvajalca. Terminal naj bi bil zgrajen do januarja 2015.

Od zdaj le široka grla

Namen investicije je odprava ozkih grl v potniškem prometu in zagotavljanje varnosti ter zagotavljanje možnosti širitve potniškega prometa na daljši rok, saj obstoječi terminal komaj še izpolnjuje pogoje s tehnološkega in varnostnega vidika, je povedal Skobir.

V Aerodromu Ljubljana v prihodnjih letih pričakujejo ponovno rast števila potnikov, in sicer deloma na račun Adrie Airways, deloma na račun povečanja števila čarterskih letov in deloma na račun novih povezav nizkocenovnih prevoznikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.