Slovenija
16728 ogledov

V ljubljanskem podjetju potrdili: Okradli so nas!

Policija Profimedias
"Vdrli so v naš plačilni sistem in nas okradli!"

"Žal moramo sporočili, da so bili na spletni strani NiceHash kršeni varnostni protokoli. Še vedno preiskujemo naravo incidenta, posledica tega pa je, da za naslednjih 24 ur prekinjamo vsa opravila na spletni strani," so sporočili z družbe s sedežem v ljubljanskem tehnološkem parku.

Poudarili so, da so hekerji vdrli v njihov plačilni sistem in iz spletnih denarnic uporabnikov ukradli bitcoine: "Trenutno še ugotavljamo, koliko bitcoinov so pokradli."

Zadeva je seveda zelo skrb vzbujajoča, delamo vse, kar je v naši moči, da bi incident čim prej razjasnili, so še zapisali v sporočilu za javnost in dodali, da so dogodek prijavili pristojnim oblastem, s katerimi tudi sodelujejo.

"Trudimo se, da bi bile naše storitve z največjo možno stopnjo varnosti kmalu spet na voljo uporabnikom. Brez zvestih kupcev in prodajalcev po svetu ne bi obstajali," še piše v njihovem sporočilu za javnost.

Dodali so še, da verjamejo, da imajo uporabniki veliko vprašanj, a prosijo za potrpežljivost, da se incident razišče. Svetujejo pa še, da uporabniki spremenijo vstopna gesla za njihovo spletno stran.

Pogled v drobovje družbe Nicehash sicer pripelje tudi do odmevne akcije ameriškega FBI v Mariboru, kjer so aretirali slovenskega hekerja. Več preberite na tej povezavi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3