Slovenija
15 ogledov

'Potreben bi bil javni razpis'

ŠC Pohorje kredita za novo žičnico še ni dobil. Na okoljskem ministrstvu so potr Žurnal24 main
Koncesijo za gradnjo pohorske vzpenjače bi bilo treba podeliti na javnem razpisu, je med drugim v dopisu mariborski občini zapisalo ministrstvo za finance

S tem je odgovorilo na vprašanja Stojana Auerja, mestnega svetnika LPR.

Finančno ministrstvo smo vprašali, zakaj bi bil potreben nov razpis, saj Ljubo Žerak, generalni direktor direktorata za železnice in žičnice, pravi, da se koncesija po zakonu o žičniških napravah za prevoz ljudi lahko podeli brez objave javnega razpisa. Prosili smo jih tudi za komentar Žerakovega odgovora, a na naša vprašanja niso odgovorili, saj, kot pravijo, razpolagajo samo s polovičnimi informacijami.

“Samo vprašal sem”
Franc Kangler, mariborski župan, je včeraj besedno obračunal z Auerjem, saj meni, da ruši vse, kar je dobrega v tem mestu: “Če kdo želi biti župan Maribora, naj se pokaže pred ljudmi.” Poudaril je še, da je takšno podelitev koncesije odobril tudi mestni svet.

“Ministrstvo sem samo vprašal, ali je vse v skladu z zakonodajo, če se občina za 40 let zaveže, da bo Športnemu centru (ŠC) Pohorje plačevala do 470 tisoč evrov subvencije na leto,” je pojasnil Auer.

Ali gre pri tej skoraj polmilijonski letni finančni občinski subvenciji za državno pomoč, na ministrstvu še ne vedo, zato so za dodatna pojasnila zaprosili mariborsko občino, a jih še niso prejeli.

Kos: Ni korupcije
Čisto sveža pa je ugotovitev komisije za preprečevanje korupcije, ki pri podeljevanju koncesij tako za gradnjo kot za podelitev javne službe ni ugotovila elementov korupcije. Kdo jim je prijavo posredoval, niso želeli razkriti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.