Slovenija
20 ogledov

Potrebna bo nova trava

Čeprav so se ob poplavah na vse kriplje trudili, da bi obvarovali novo igrišče, Žurnal24 main
Umetna trava na igrišču je uničena, zato bodo položili novo.
Petkovo poročilo
Nepopolno. "Petkovo poročilo ni zajemalo škode na športnih objektih, stroškov intervencije, stroškov sanacije plazov in škode na premičninah, ampak zgolj tisto, kar državna aplikacija Ajda sprejme," je popravek višine škode razložil občinski tiskovni predstavnik.

"Preprogo z umetno travo na novem nogometnem igrišču bomo morali nadomestiti z novo,” je povedal predsednik Nogometnega kluba Krško Jože Slivšek. Sprva so odstranili le del preproge, uničene v septembrski poplavi, a se je izkazalo, da jo bo treba zamenjati v celoti.

Potrebovali bomo kakšnih dvesto tisoč evrov, računamo pa na pomoč občine in donatorjev,” je napovedal Slivšek. Del občinskih interventnih sredstev so nogometaši dobili takoj po poplavah, vendar takrat še niso vedeli, da bo šlo za obsežno sanacijo.

Občina "povišala" škodo
"Škoda na športnih objektih v občini znaša 370 tisoč evrov,” so včeraj sporočili z Občine Krško. V tretjem poskusu so namreč posredovali novo oceno popisane škode, za katero so v petek zapisali, da je manjša od milijona evrov.

Nogometno igrišče bi radi čim prej usposobili, saj ga v tem letnem času najbolj potrebujemo.
Jože Slivšek

Prilagam posodobljeno poročilo o prijavljeni škodi, ki znaša dva milijona petsto tisoč evrov,” je v včerajšnjem sporočilu zapisal tiskovni predstavnik Marko Grošelj. Kot je pojasnil, to ne pomeni, da je bila celotna škoda poplav res tolikšna, temveč da so jo oškodovanci prijavili v tolikšni višini. Po prvotni oceni občine je škode namreč še za slab milijon več.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.