Slovenija
23 ogledov

Povečan promet tudi danes

(Foto: Gregor Prebil) Žurnal24 main
Zaradi velikonočnih praznikov je na slovenskih cestah danes še pričakovati povečan promet. Voznikom priporočamo veliko strpnosti in previdnosti na poti.
Odseki, kjer lahko pride do zastojev
- od Ptuja do mejnega prehoda Gruškovje: A4-E59 Maribor–Ptuj (zoženje pri Dražencih), G1-1-E59 Maribor–Ptuj–Gruškovje (pred MP Gruškovje)
- od Karavank do Ljubljane: A2-E61 Karavanke–Ljubljana (zoženje pri Brezjah oz. v nasprotni smeri pri Podtaboru),
- od Ljubljane do mejnega prehoda Obrežje: A2-E70 Novo mesto–Obrežje (pred MP Obrežje),
- od Ljubljane do mejnih prehodov Sečovlje in Dragonja: A1-E61/70 Ljubljana–Koper (na koncu avtoceste pri Kopru), G1-1 Koper–Dragonja (pred MP Dragonja), G2-101 Koper–Sečovlje (pred MP Sečovlje).

Zgoščen promet je na cesti med Izolo in Koprom. Občasno nastajajo zastoji na južni ljubljanski obvoznici, kjer od razcepa Malence proti počivališču Barje potekajo vzdrževalna dela. Drugje promet poteka tekoče. Zaradi gašenja gozdnega požara je zaprta cesta med Lučami in Krko.

V večini evropskih držav so se namreč začeli velikonočni prazniki, zaradi katerih bo povečan promet od Karavank proti notranjosti in naprej proti Dolenjski oziroma mejnemu prehodu Obrežje, delno pa tudi proti Primorski oziroma mejnima prehodoma Sečovlje in Dragonja ter od Šentilja proti mejnemu prehodu Gruškovje.

Največjo gnečo je tako pričakovati na mejnih prehodih Obrežje in Gruškovje. Vozniki lahko ob zastojih kot alternativo za mejni prehod Gruškovje uporabijo mejni prehod Dobovec, za državljane Evropske unije tudi Rogatec in Zgornji Leskovec, za mejni prehod Obrežje pa sta za državljane Evropske unije možna alternativa mejna prehoda Rigonce in Slovenska vas.

Pozanimajte se o stanju!
Preden se odpravite na pot, preverite stanje na cestah. Informacije o tem lahko dobite na spletni strani Prometno-informacijskega centra za državne ceste (www.promet.si) in na telefonski številki 1970.

Aktualne informacije o razmerah pa lahko najdete tudi na našem mobilnem portalu m.zurnal24.si. 

Ob tem še enkrat vsem voznikom priporočamo skrajno previdno in strpno vožnjo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.