Slovenija
67 ogledov

Povišico prosil, še preden je začel

Gregor Virant Dejan Mijović
Gregor Virant. Prošnja za napredovanje je bila vložena, še preden je začel delati na fakulteti za upravo.

Univerza. Gregor Virant je začel na fakulteti za upravo delati 22. februarja lani in bil ob sprejetju razvrščen v 43. plačni razred. Že 15. februarja pa je dekanja vložila prošnjo, naj Viranta prerazporedijo v 48. plačni razred. Predlog je pozneje podprl predsednik upravnega odbora univerze Dušan Mramor, med drugim tudi minister v nekdanji Ropovi vladi.

Pospešeno do naziva

Virant se je za hitrejši postopek odločil tudi, ko je bil še minister. V naziv izrednega profesorja ga je namreč predlagala tako imenovana Jambrekova fakulteta, čeprav je bil zaposlen na fakulteti za javno upravo. Habilitiral ga je svet za visoko šolstvo. Virant je priznal, da se je za takšno pot odločil, ker je bilo zanjo potrebnih manj postopkov. Običajno v naziv izrednega profesorja voli senat fakultete, na kateri je kandidat zaposlen.

Komentarjev 22
  • privat 07:32 19.november 2011.

    on je le kaplica iz gnilega jajca...

  • CK 16:10 18.november 2011.

    Ah, tale Virantova povišica in nadomestilo je pljunek v morje, drobiž v primerjavi s tistimi zneski, ki jih obračajo ostali... nezakonito!Me pa prav zanima koliko vas je takih, ki bi oz. ste v zadnjih treh letih zavrnili povišico, regres, ...prikaži več itd., zaradi morale? Jaz nisem... Očitno sem del "nedotakljive elite" :)

  • ak 15:28 18.november 2011.

    lol, popravek: 'gnilih jajc od DOBRIH'*