Slovenija
22 ogledov

Povozili bodo stanovanja

Stanovalce so tako rekoč že izselili, saj se morajo stanovanja porušiti najpozne Žurnal24 main
Povezovalna cesta Brdo. Rušitelja iščejo še pred dogovorom z lastniki.

Najpozneje do aprila bi rada Mestna občina Ljubljana (MOL) porušila stanovanjski objekt in objekt športnega centra Konex, čeprav z lastniki 11 stanovanj in lastnikom fitnesa dogovora do zdaj ni sklenila. Na izpraznjenih zemljiščih želi MOL zgraditi cesto in plinovod za objekte Stanovanjskega sklada RS, ki so že v gradnji.

Odškodnine ne izdajo
Že 3. decembra se bo končal javni razpis, s katerim išče mesto izvajalca za gradnjo javne komunalne infrastrukture in ceste na Brdu, v sklopu razpisa pa so zahtevana tudi rušitvena dela.

“Dogovori z lastnikom Konexa potekajo, prav tako so bili opravljeni razgovori s stanovalci v objektu, ki je predviden za rušenje. Tako s stanovalci kot s Konexom potekajo aktivna pogajanja,” so zatrdili v mestni službi za razvojne projekte in investicije mestne uprave.

Koliko denarja oziroma kakšno odškodnino ponujajo stanovalcem in lastniku Konexa, na MOL niso izdali. Denar bodo menda zagotovili v proračunu za naslednje leto, ki pa še ni bil sprejet.

Prva faza že januarja
Gradnja prve faze povezovalne ceste med Cesto na Brdo in Cesto na Vrhovce, za katero bi morali porušiti stanovanjski objekt, naj bi se sicer začela takoj po podpisu pogodbe z izvajalcem.

To bo predvidoma v drugi polovici januarja, če bodo dopuščale vremenske razmere. Rok za dograditev je konec maja, gradbeno dovoljenje za to fazo pa so na MOL že pridobili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.