Slovenija
19609 ogledov

Povpraševanje ogromno, ljudje nestrpni, celo grozijo

ženska računalnik telefon
Pri nekaterih izvajalcih tečajev za pridobitev digitalnega bona že zmanjkalo prostih mest. Ljudje so nestrpni, prihaja celo do groženj.

Služba vlade za digitalno preobrazbo je v torek objavila seznam izvajalcev izobraževanj, v katere se bodo morali vključiti starejši od 55 let, če bodo želeli izkoristiti bone za nakup računalniške opreme.

pisarna, računalnik Slovenija To morate vedeti, če ste upravičeni do digitalnega bona

Razpis za izbor izvajalcev teh izobraževanj je bil objavljen sredi maja, izbranih je bilo 19 izvajalcev v vseh statističnih regijah. Podroben seznam je objavljen na spletni strani vladne službe za digitalno preobrazbo.

Med izvajalci, ki so z zbiranjem prijav že začeli, je družba B&B, ki bo izobraževanja izvajala na območju Kranja, Cerkelj na Gorenjskem, Škofje Loke in Radovljice.

Na razpolago imajo 281 prostih mest - predavatelji, gradiva, prostori in oprema pa že čakajo na začetek tečajev, so sporočili iz podjetja, kjer zaradi velikega povpraševanje in posledično zasedenih telefonskih linij prosijo za strpnost. "Dan po odločitvi o izbiri, ko so mediji objavili seznam izvajalcev izobraževanj smo na B&B smo od 16.00 ure do konca naslednjega dne prek 7 telefonskih linij in elektronske pošte sprejeli več kot 800 klicev in več kot 400 elektronskih sporočil, na katera še odgovarjamo."  Kot so zapisali, nekateri celo grozijo njihovim zaposlenim. "Žal zaradi izredno velikega interesa za prijavo na 281 razpisanih mest prihaja do nezadovoljstva in celo groženj našim sodelavcem s strani oseb, ki so ostale brez možnosti prijave."

Na brezplačni tečaj se lahko prijavijo prebivalci Republike Slovenije, ki so bili 12. marca stari 55 let ali več. Na izobraževanje se lahko prijavijo do zapolnitve prostih mest po vsej državi, ne glede na to, kjer imajo prijavljeno stalno prebivališče. Posameznik se lahko prijavi le na eno prosto mesto. Izobraževanje bo obsegalo 12 ur. Da bodo posamezniki lahko unovčili bon, bodo morali biti prisotni na vsaj devetih urah. 

dezurni@styria-media.si

,

 

 
Komentarjev 22
  • Dusan12 12:05 06.avgust 2022.

    V vrsti v Merkatorju v M.Soboti se je stepel zaradi slušalk, beri bonov, Ladislav Kreslin, tokrat jih je fasal z lajšto po levem kolenu

  • munja 08:28 06.avgust 2022.

    Ti boni s takimi pogoji - čisto brez zveze. Če je imela vlada preveč denarja, bi ga lahko razdelila tistim, ki ga res potrebujejo.

  • rd2dmk2 08:27 06.avgust 2022.

    torej, folk je pripravljen se prodat za 150 €. naj razčistimo, opravit moraš tečaj ( a je brezplačen za tečajnika ?) in potem dobiš bon.. halo ! greš dat kri ( zastonj ) zato da dobiš pol kranjske in deci ...prikaži več vina ?...dragi moj Golob.. jest sem zato da se ljudstvo izobrazi,tudi za IT, še bolj pa za higieno. kako se v trgovini kupuje sajem kruh in zelenjava. ok spremenimo na takole. se prijavite na tečaj. če opravite izpit evo vam bon, če ne opravite izpita, plačaj tečaj. pa lp.