Slovenija
46 ogledov

Povprašujejo po parcelah

Metliška županja Renata Brunskole izpostavlja potenciale poslovne cone Mestni lo Žurnal24 main
Poslovni coni. V obeh skupaj je na voljo še slabih 17 hektarjev zemljišč.

 Metlika. Zaradi povpraševanja po večjih zemljiščih za gradnjo poslovnih, trgovskih in proizvodnih objektov v metliški občini so tamkajšnji občinski svetniki sprejeli občinska podrobna prostorska načrta (OPPN) za poslovni coni Pri Pildu in Mestni log.

Višji za 84 odstotkov
Proračun.
Za leto 2010 je bil sprejet decembra lani in znaša dobrega 14,9 milijona evrov. V primerjavi z lanskim proračunom je višji za kar 6,8 milijona evrov oziroma 84 odstotkov, ker je metliška občina skrbnik in koordinator projekta Belokranjski vodovod – II. faza.

Gradnja infrastrukture
Kot je povedala Vesna Muc z metliške občinske uprave, nameravajo v poslovni coni Pri Pildu dokončati gradnjo komunalne in cestne infrastrukture. Območje je veliko okoli 17,5 hektarja, od tega pa je približno pet hektarjev že zasedenih. Zemljišča so večinoma v zasebni in delno v občinski lasti, manjši del pa je javno dobro.

Logistični center?
Območje v poslovni coni Mestni log meri 6,5 hektarja, od tega pa je približno 2,3 hektarja zasedenega. Zemljišča so deloma v zasebni lasti in večinoma v lasti Kmetijske zadruge Metlika.

Sprejeta OPPN sta zelo pomembna za umeščanje gospodarstva v prostor.
Vesna Muc, urbanistka na metliški občinski upravi

Ker je cona neposredno ob mednarodnem mejnem prehodu Metlika, ocenjujem, da bi lahko v prihodnosti postala eden od pomembnejših logističnih centrov jugovzhodne Slovenije,” je prepričana metliška županja Renata Brunskole.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.