Slovenija
12 ogledov

Povsod zastonj le še do konca leta

Parkiranje Anže Petkovšek
Parkiranje. Plačljivo bo na CKŽ, Hočevarjevem trgu. Pred občino še brezplačno, a omejeno na eno uro.

Krško. Predvidoma v začetku prihodnjega leta bodo začele veljati prometne spremembe v Krškem, med drugim plačljivo parkiranje na nekaterih mestih. Pristojne na občini je k spremembam vodilo vse več prometa in neurejenega parkiranja v starem mestnem jedru.

Za stanovalce zastonj

Cona mirujočega prometa ob Cesti krških žrtev (CKŽ) obsega predel od Dalmatinove ulice do Hočevarjevega trga. “Tu predvidevamo ureditev modre cone s plačljivim parkiranjem ob delovnikih med 7. in 15. uro za največ dve uri in samo za osebna vozila,” so sporočili z občine. Stanovalcem na tem območju bo omogočeno brezplačno parkiranje z dovolilnico, ki jo bodo prejeli na dom; vsako stanovanje bo dobilo eno.

Pred Občino Krško bo brezplačna modra cona s časovno omejenim parkiranjem do ene ure med 7.00 in 15.00, po 15. uri pa bo parkiranje neomejeno. Ta parkirni režim tu že velja, le da ga zdaj nadzoruje redar, pozneje pa bo tu parkomat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.