Slovenija
22 ogledov

Pozabljeni policisti

Na GPU pravijo, da bodo letos zabojnik le sanirali, saj naročila za novega niso Žurnal24 main
Železničarski mejni prehod. Stiskajo se v dotrajanih zabojnikih.

“Zabojnik in notranja oprema železničarskega mejnega prehoda so v katastrofalnem stanju. Glede na to, da gre za schengenski mednarodni mejni prehod in da v ta namen denar prispeva Evropska unija, pričakujemo, da se policistom čim prej zagotovi normalne delovne pogoje,” opozarja Jure Ocepek, predsednik območnega policijskega sindikata Postojna. Nadrejene so ustno na to že opozorili, vendar se za zdaj ni še nič spremenilo.

Medtem ko sta dve policijski postaji v Ilirski Bistrici (splošna in za varovanje državne meje) obnovljeni, okrog deset policistov, ki delajo na železničarskem mejnem prehodu, na ustrezne in policistov vredne pogoje čaka že vrsto let. “To na delovno vzdušje vsekakor ne vpliva dobro,” pravi Ocepek.

Tla so vdrta, pohištvo pa povsem dotrajano in poškodovano. (Foto: Arhiv OPS Postojna)

 

Zanje ni bilo denarja
Z vprašanjem, kdaj bodo policistom zagotovili pogoje, ki si jih zaslužijo, smo se obrnili tudi na Generalno policijsko upravo (GPU)

“Načrtovali smo, da bi se zamenjava zabojnika izvedla še letos. Žal zaradi predčasnega zadržanja prevzemanja finančnih obveznosti za letos nabava ni bila realizirana,” odgovarja Nuška Tavčar, predstavnica policije za stike z javnostjo. Predvidoma do konca leta bodo tako izvedli le najnujnejšo sanacijo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.