Slovenija
18 ogledov

Požar Eurotunnelu še žge rezultate

Žurnal24 main
Družba Eurotunnel, ki upravlja s predorom pod Rokavskim prelivom, je v pol leta ustvarila 45 milijonov evrov izgube, tudi zaradi odloženega plačila zavarovalnine.

V družbi Eurotunnel za izgubo krivijo neizplačano zavarovalnino, ki jo družbi dolguje zavarovalnica za požar, ki je septembra 2008 uničil 50-kilometrski odsek tunela. Po oceni šefa Eurotunnela Jacquesa Gounona so posledice požara družbo stale 300 milijonov evrov, kar je izbrisalo lanski dobiček. Lani je družba v istem obdobju ustvarila pet milijonov evrov izgube.

V družbi še vedno čakajo na zavarovalniško poplačilo v višini 48 milijonov evrov ter še 58 milijonov evrov, ki jih je s tožbo zablokiralo podjetje Eurostar. Če bo izplačilo zavarovalnine še naprej blokirano, Eurotunnel verjetno letos ne bo ustvaril dobička, so poudarili v družbi. Eurotunnel je sicer od januarja do konca junija zabeležil rast prometa. Prihodki od prodaje so se v omenjenem obdobju zvišali za 22 odstotkov na 331 milijonov. Družba si je po letu 2007, ko so potrdili program prestrukturiranja, finančno opomogla.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.