Slovenija
37 ogledov

Pozeb prevzel posle v HSE

Viljem Pozeb (Foto: mediaspeed) Žurnal24 main
Viljem Pozeb je danes prevzel posle vršilca dolžnosti generalnega direktorja Holdinga Slovenske elektrarne (HSE). Družbo bo vodil največ leto dni.

Viljema Pozeba je v torek nadzorni svet HSE imenoval za v.d. generalnega direktorja HSE, pred tem pa so s tega mesta razrešili Boruta Meha. Pozeb ostaja direktor Dravskih elektrarn Maribor, HSE pa bo vodil največ eno leto. V tem času mora izvesti razpis za novega generalnega direktorja HSE.

"V HSE se vračam z veseljem, saj poznam ekipo, s katero bomo, verjamem, znova naprej dobro sodelovali pri vseh projektih, ki so bodisi že odprti ali pa se jih je še potrebno lotiti," je ob primopredaji povedal Pozeb.

Vlada je na četrtkovi seji nadzorni svet pod vodstvom Žerdina razrešila in imenovala nove nadzornike HSE. Dosedanje nadzornike Žerdina, Franca Žlahtiča, Mojco Kert Kos in Igorja Tičarja bodo s 11. oktobrom nasledili Drago Dolinar, Vekoslav Korošec, Jadranko Medak in Marjan Ravnikar.

Meh ostaja svetovalec
Meh, ki ga je nadzorni svet z vrha HSE razrešil iz nekrivdnih razlogov, na HSE ostaja zaposlen kot svetovalec poslovodstva. "V dobrem letu dni, ko je vodil družbo, je HSE dosegel nadpovprečne poslovne rezultate, v prvem polletju celo višji čisti dobiček, kot je bil načrtovan za celo leto," so še navedli v HSE.

Poteza nadzornega sveta HSE pod vodstvom Franca Žerdina, ki ga je vlada sicer na četrtkovi seji razrešila, po oceni ministrice za gospodarstvo Darje Radić zbuja sum, da je nepravilna. Kot je poudarila, akt o ustanovitvi HSE namreč ne predvideva razrešitve brez krivdnih razlogov, vendar pa bo počakala na pravno mnenje.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.