Slovenija
1 ogledov

Pozirale bodo pasme z več celin

Evropska razstava psov v celjskem Golovcu bo prava paša za oči za kinologe in ši Žurnal24 main
Evropska razstava psov. V štirih dneh bo na ogled 15 tisoč različnih pasem štirinožcev z vsega sveta.

V štirih dneh bomo v Celju gostili več kot deset tisoč psov in tako ustvarili okoli sto tisoč nočitev,” je povedal Blaž Kavčič, predsednik Kinološke zveze Slovenije (KZS), ki pri nas prvič organizira Evropsko razstavo psov. Gre za eno od največjih kinoloških prireditev v zgodovini pri nas, ki se bo odvijala od četrtka, 30. septembra, do nedelje, 3. oktobra, v celjski hali Golovec.

Spremljevalne prireditve
Ob tem se bodo odvijale tudi spremljevalne prireditve. “Dogodek bo zanimiv tako za kinologe kot širšo javnost. Spremljevalni program pa bo vključeval ogled občasne razstave Kraški ovčar pri Hermanu Lisjaku v Muzeju novejše zgodovine Celje, številna predavanja in demonstracije. Prikazali bomo tudi pse v različnih življenjskih položajih, ko rešujejo življenja, pomagajo pri izsleditvi storilcev kaznivih dejanj ter odkrivanju tihotapskega blaga,” je pojasnil Kavčič. “Razstavljalci bodo prišli tudi z drugih celin, tako da lahko rečemo, da bodo na ogled pasme z vsega sveta,” je povedala Nina Bogunič iz KZS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.