Slovenija
2982 ogledov

Poziv k zaprtju maloobmejnih prehodov s Slovenijo

Meja med Hrvaško in Slovenijo mejni prehod Profimedia
Skrb zaradi vnosov novega koronavirusa, predvsem tistih, ki bi jih prinesli migranti.

Svetnik za lokalno samoupravo in varnost Furlanije-Julijske krajine Pierpaolo Roberti je izrazil skrb pred vnosom okužb z novim koronavirusom, predvsem tistih, ki bi jih prinašali migranti. Vlado v Rimu je zato pozval, naj takoj zapre vse maloobmejne prehode s Slovenijo, je v torek poročal časnik Primorski dnevnik.

Kot je utemeljil Roberti, bi lahko na tak način bolje nadzorovali prehajanje meje na glavnih prehodih. S tem bi lahko rešili težave, ki so vezane na migracije in ki bi lahko poslabšale zdravstveno krizo, je dodal.

Po njegovem bi lahko policija nadzorovala nezakonito prečkanje meje tudi s pomočjo dronov s termičnimi kamerami.

V FJK sicer v ponedeljek in nedeljo niso potrdili novih okužb ali smrti zaradi novega koronavirusa. V deželi je še 125 aktivnih primerov. Dva pacienta se zdravita na intenzivni negi, v ostalih oddelkih je še sedem ljudi.

Dijaki covid-19 Slovenija Novo glede začetka novega šolskega leta: Pozor vsi, ki še greste na Hrvaško

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 11:31 29.julij 2020.

    Kaj mene briga Plenkovićeva računica in njihova turistična sezona... .To bi morali zapreti meje že v začetku julija... .15.avgust? Je vseeno,če so odprte še naprej in naj ne mečejo peska v oči državljanom Slovenije... .Srbija ima veliko okuženih na 9.000+ ...prikaži več testov in okoli 7 mio prebivalcev....,Hrvaška 25 na 127 testov... .Če je Plenković budala,niso zdaj vsi ljudje v soseščini.

  • alen009 10:39 29.julij 2020.

    Podpišem! Enako bi morali pri nas s Hrvaško narediti, že davno tega.