Slovenija
498 ogledov

Poziv za cepljenje tudi med vikendom, težave s kadrom

Cepljenje, covid-19 Epa
Ministrstvo poziva k odprtju cepilnih centrov tudi za vikend.

Ministrstvo za zdravje je na včerajšnjem sestanku vodstva zdravstvenih domov in bolnišnic prosilo, da cepilne centre odprejo tudi ta konec tedna, je potrdila direktorica ZD Trebnje Vera Rozman. Zaradi razmeroma malo časa za pripravo in zagotovitev kadra za cepljenje proti covidu-19 je bilo neuradno na sestanku tudi nekaj nasprotovanja.

Prošnja ministra za zdravje Janeza Poklukarja zdravstvenim domovom in bolnišnicam naj bi zato bila, da naj bodo cepilni centri odprti vsaj jutri, po možnosti pa tudi v nedeljo.

Rozmanova je potrdila, da bo cepilni center v Zdravstvenem domu (ZD) Trebnje v soboto odprt od 8. do 11. ure. Nekaj težav pri zagotavljanju kadra so sicer imeli, vendar so jih že uspeli rešiti. Da bodo v soboto cepili v zdravstvenem domu in na dveh lokacijah z mobilnimi enotami je za STA potrdil tudi direktor ZD Kamnik Sašo Rebolj.

"Zaradi povečanega zanimanja splošne populacije za cepljenje proti covidu-19 bo v cepilnem centru Celje v soboto od 9. do 12. ure potekalo cepljenje za nenaročene osebe, cepili bomo s cepivom Pfizer/BioNTech," so sporočili tudi iz ZD Celje.

Ta konec tedna bo odprt tudi cepilni center Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor, kjer bodo v soboto in nedeljo cepili med 8. in 16. uro. Cepljenje brez naročanja bo potekalo pred stavbo mariborske infekcijske klinike. Vsi zaninteresirani lahko izbirajo med cepivom Pfizer/BioNTech in Janssen. "Za cepljene pripravimo tudi evropsko covidno potrdilo," so še sporočili z UKC Maribor.

Možnost cepljenja nudijo tudi v ljubljanskem nakupovalnem središču Citypark, kjer bo cepljenje potekalo danes in v petek, 24. septembra. Vsi zainteresirani se lahko cepijo od 16. do 19. ure. "Mobilna enota ima na voljo dve različni cepivi, Pfizer/BioNTech in Janssen," so sporočili iz Cityparka.

Cepljenje Slovenija Zdravje Neverjeten naval na cepljenje po zaostritvi ukrepov: Tako kaže po regijah

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • bobubob 13:18 17.september 2021.

    Tudi umikajoči se sovražnik poskuša še v zadnjem trenutku povzročiti čimveč škode. Je EU že izpolnila svoje pogodbene obveze glede 'cepiv' in bodo sedaj milostno dovolili uporabo zdravil ? Ker jim bo sicer razneslo lonec? So zavohali Nürnberg2 ?

  • Ender3 11:16 17.september 2021.

    Spet težave, delajo svoje račune brez krčmarja, pri tem ni uradne epidemije, ne izrednega stanja, da bi opravičili cepljenje kot obvezno in pod prisilo. Ustavno sodišče pa se, ob vsem tem, ne odziva.

  • Avatar pantani
    pantani 10:30 17.september 2021.

    Ne hvala!!!