Slovenija
19 ogledov

Pozivi k odstopu Jankovića

slovenija 10.12.13, Zoran Jankovic, zupan Ljubljane, redna novinarska seja, Mest Anže Petkovšek
Po včerajšnji preiskavi ljubljanskega župana Zorana Jankovića zaradi gospodarske kriminalitete in korupcije prihajajo pozivi k njegovemu odstopu.

V SDS menijo, da je kriminalizacija glavnega mesta zadnje, kar si Ljubljančani zaslužijo. Kot so še zapisali v mestnem odboru SDS, ne želijo vsak teden spremljati hišnih preiskav pri Jankoviću oziroma pri posameznih članih njegove "najboljše ekipe". Iz številnih kriminalističnih preiskav na tedenski osnovi pa v odboru SDS spoznavajo, "koliko skupnih milijonov je prekanaliziral preko prijateljskih povezav te najboljše ekipe", so še zapisali.

"Odstopi naj v najkrajšem možnem času"

V svetniškem klubu NSi so "po sodbi višjega sodišča v zadevi Tritonis, županovi denarni kazni, ker je KPK zamolčal solastništvo z direktorjem Sedejem, četrtkovih kriminalističnih preiskavah in napovedi Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) o ovadbi Zorana Jankovića", razočarani nad javno podobo župana in zgledom, ki ga v javnosti predstavlja. Sprašujejo se, ali je še normalno, da vztraja pri funkciji, zato pričakujejo, "da bo v najkrajšem možnem času, skupaj s svojo ekipo, odstopil".

"Investitorji odhajajo"

Ljubljanski mestni odbor Državljanske liste je medtem zapisal, da posledice spornih poslov ogrožajo nadaljnji razvoj mesta in da se investitorji, kot je Trigranit, že umikajo iz Ljubljane. Zato tudi oni Jankovića pozivajo k odstopu.

Janković je bil sicer eden od šestih preiskovancev v četrtkovi akciji kriminalistov. Kot je pojasnil, je osumljen prejemanja podkupnine v korist mestne občine, in sicer 250.000 evrov od Gratela za prekop cest, od Mihaela Karnerja za gradnjo objektov in od družbe Tridana, ki je v Ljubljani naredila Vilharjevo cesto. 

Komentarjev 16
  • dragec 14:57 15.februar 2014.

    Takrat, ko boste ponovno ratali avstrijski lakeji

  • dragec 14:41 15.februar 2014.

    Ksenofobik, vidiš, ko je bilo denarja in kreditov, ko je jankovič naveliko spreminjal videz LJ, je za Ljubljančne Zoki bil Zoki kralj. Jaz sem že takrat sumilo zgodbi o uspehu da ne rečem prvega produkta janševske tajkunskepolitike, sumil o ...prikaži več uspehu merkatorja v kateri je delavka imela plačo 510 EUR in bila opozorjena da kriči - Zoki kralj. Vidiš tudi tvoj veliko vodja JJ je proizvedel, Šrota, bavčarja, Zokija......in še in še.No to je to moj Slovenac - MirkovIĆ

  • dragec 14:36 15.februar 2014.

    Mislil sem, da si bolj čeden, da ne rečem- pameten. Ti si pa en neumen ksenofobik. kako bi bilo, če bi te ti IĆI nategnili do onemoglisti, do tega, da bi si tudi ti zaželel priimka na IĆ.