Slovenija
90417 ogledov

Pozor, Arso izdal opozorilo!

Sonce Profimedias
Takšno vreme nas čaka v naslednjih urah in dneh.

Agencija za okolje za popoldne napoveduje pretežno jasno vreme, pihal bo jugozahodni veter. "Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 34 stopinj Celzija," pišejo pri Arsu.

Jutri bo večinoma jasno, pihal bo jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 23, najvišje dnevne od 30 do 35 stopinj Celzija.

OPOZORILO

V naslednjih dneh bo po nižinah sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev.

V sredo in četrtek bo še naprej sončno in vroče, pihal bo jugozahodni veter. V četrtek popoldne bodo možne posamezne vročinske nevihte.

"Nad zahodno in delom srednje Evrope je plitvo ciklonsko območje z vremensko fronto, nad južno Evropo pa šibek anticiklon," pišejo pri Arsu. "Z jugozahodnikom priteka k nam zelo topel in suh zrak."

Od 25. do 30. junija

Naši kraji bodo v šibkem območju visokega zračnega tlaka, predvidoma v petek ali soboto nas bo prešla hladna vremenska fronta. Nad naše kraje bo od sobote sprva pritekal nekoliko hladnejši zrak. Od nedelje naprej je razvoj vremena negotov.

 | Avtor:

V petek bo še večinoma sončno in vroče, predvsem v severni Sloveniji niso izključene posamezne nevihte. Pihal bo jugozahodni veter. V noči na soboto in v soboto čez dan so tudi drugje po Sloveniji možne krajevne padavine.

Prehodno se bo ohladilo, dnevna temperatura bo okoli 25 stopinj Celzija. Od nedelje naprej je vremenska napoved negotova. Bolj verjetno je, da se bo večinoma suho vreme nadaljevalo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.